Download pressemateriale

Download pressemateriale

Hvis jeres skole har tilmeldt sig Team Rynkeby Skoleløbet, og I gerne vil fortælle den lokale presse om løbet, så er I meget velkommen til at bruge og versionere nedenstående pressemeddelelse, så den passer til jeres skole. Hvis I har nogen spørgsmål, er I meget velkommen til at kontakte Mikkel Tholstrup Dahlqvist, Communications Manager, Team Rynkeby Fonden, tlf.: +45 2015 7076.

Download pressematerialet som Word-fil her.

  

Pressemeddelelse fra [Skole], den [dato]

[Skole] løber for lungesyge børn

[Skole] er med, når Nordens største velgørenhedsløb for skoleelever afvikles på skoler i hele Norden fredagen før påskeferien.

[Antal] elever fra [Skole] er med, når 163.000 skoleelever fra 525 skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland snører løbeskoene i den gode sags tjeneste og deltager i Team Rynkeby Skoleløbet den 7. april – fredagen før påskeferien.

Med deres deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet skal eleverne fra [Skole] være med til at samle penge ind til Børnelungefonden, der arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom, fortæller [Navn], [titel] fra [Skole]

- [Input til citat] Det er vigtigt for os at oplyse eleverne om, at det ikke er alle børn, der er raske. Faktisk sidder der lige nu måske to-tre elever i hver klasse, der lider af en lungesygdom i forskellig grad. Det er blandt andet de børn, vi løber for før påskeferien, siger [han/hun] og fortsætter:

- [Input til citat] Ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet får vi mulighed for at rejse en vigtig problemstilling i undervisningen samtidig med, at vi giver eleverne mulighed for at gøre noget ved denne problemstilling på en aktiv måde, siger [Navn].

Eleverne kæmper i fællesskab
Det er tredje gang, at Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på skoler i Norden. Sidste år løb 107.000 skoleelever 18,7 millioner kroner ind til børn med kræft.

Ifølge [Navn] er størrelsen af checken dog langt fra det vigtigste, når [Skole] deltager i Team Rynkeby Skoleløbet.

- [Input til citat] Det vigtigste er, at eleverne er fælles om det her. Det er ikke interessant, hvor meget den enkelte elev, klasse eller skole samler ind til formålet. Det vigtige er, at eleverne på tværs af klasser, skoler og lande gør noget, der samlet set er med til at flytte noget, siger [han/hun].

Eleverne, der deltager i Team Rynkeby Skoleløbet, har mulighed for at samle penge ind til Børnelungefonden ved at indgå mikrosponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende, der opfordres til at give et beskedent beløb per omgang eller kilometer, den enkelte elev løber i forbindelse med løbet.

Alle danske bidrag går ubeskåret til Børnelungefonden, der forpligter sig til at bruge mindst 70 procent af de indsamlede midler til forskning i kritiske lungesygdomme blandt børn. De øvrige penge går til aktiviteter for de lungesyge børn og deres familier samt oplysning og information. I Sverige, Norge og Finland samler eleverne ind til børn med kræft.

Se alle tilmeldte skoler her: www.team-rynkeby.dk/tilmeldteskoler

Yderligere oplysninger:
[Navn], [titel] fra [Skole], tlf.: [direkte telefonnummer].

 

Team Rynkeby News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Live

Følg Team Rynkebys tur til Paris via live-streaming og live-tracking.

Følg turen live

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram