1.200 km i håndcykel
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 10-07-2013

1.200 km i håndcykel

Aron Andersson var syv år gammel, da han fik konstateret kræft i bækkenet. På fredag cykler han til Paris med Team Rynkeby.

Aron Andersson kan stadig huske fornemmelse af, at noget var helt galt med hans ryg. Han var syv år gammel og havde konstante smerter i den nederste del af hans ryg – smerter som ikke ville gå væk.

Han blev undersøgt og fik den chokerende besked: ”Du har kræft”.

- Jeg var jo bare syv år gammel, og min første reaktion var, at det var noget skræmmende. Men der gik nok nogle dage, inden jeg helt forstod, hvad det var, fortæller Aron Andersson, som i dag er 25 år gammel.

Aron havde en kræftsvulst i bækkenet, og det var den, som havde givet ham store smerter i ryggen.

- Jeg fik kemoterapi, og hurtigt var der tegn på, at svulsten blev mindre. Men efter nogle måneder gik den positive udvikling i stå. Der skete ikke noget – svulsten var der stadig, siger han.

Aron blev undersøgt på ny, og nu viste det sig, at svulsten ikke bare var en enkelt svulst, men to forskellige svulster. Og hvad værre var, at der ikke var nogen kendte behandlingsformer for den anden svulst.

- Den kunne ikke fjernes med kemoterapi, så de var nødt til at operere, siger han.

Kunne ikke side ned i ét år
Godt et år efter, at kræften først var blevet opdaget, fik Aron således fjernet de inficerede knogler i ryggen. De blev erstattet af et jernstativ, som betød, at den nu otteårige Aron skulle indstille sig på et liv i kørestol.

- Det er hårdt, når man er barn og bare gerne vil være som alle andre, siger han.

Tiden efter operationen skulle dog vise sig at være endnu hårdere. For Arons ryg var så følsom, at han ikke kunne sidde ned et helt år efter operationen. Så faktisk var det en lettelse, da han endelig fik sin første kørestol, fortæller han.

- Det betød, at jeg kunne leve et mere normalt liv. Det gjorde det hele meget lettere.

Aktivt liv i kørestol
Og livet i kørestol skulle vise sig at åbne døre for den unge Aron. Fire gang har han repræsenteret Sverige ved de Paralympiske Lege – i Athen i 2004 og i Beijing i 2008 samt ved Vinter-OL i Torino og Vancouver i henholdsvis 2006 og 2010, og ved siden af sporten holder han foredrag for at motivere andre.

På fredag tager han så hul på endnu en stor sportslig udfordring, når han sammen med 985 andre cykelryttere fra Danmark, Sverige og Finland skal cykle til Paris med Team Rynkeby.

Aron skal dog køre på en håndcykel, hvor han træder med armene.

- Jeg har aldrig kørt så langt på en håndcykel før, så det bliver en kæmpe udfordring. Hver dag kommer jeg til at køre 10-20 gange længere, end jeg nogensinde før har kørt på en håndcykel, siger han.

Men Aron glæder sig.

- Jeg har optrådt på mange forskellige sportshold, men aldrig har jeg oplevet en ’teamspirit’, som den jeg oplever på Team Rynkeby Täby. Det er et fantastisk hold at være en del af.

- En ting er, at vi samler penge ind til børn med kræft. Men for mig handler det også om at vise de børn, som bliver ramt af kræft, at der venter mange gode oplevelser på den anden side af sygdommen – de kan gøre, hvad de vil, siger Aron, der dog også ved, at turen til Paris bliver lang og hård i en håndcykel.

- Det er utrolig hårdt at køre opad i en håndcykel, så særligt Mur de Huy bliver hård. Men jeg skal op – om jeg så skal gå, griner han.

- Jeg kommer til at rykke nogle personlige grænser, og jeg glæder mig til at se, hvordan min krop reagerer, siger Aron.

Du kan følge Aron og resten af Team Rynkeby fra den 12.-19. juli her på websitet og på vores Facebook-side.

Se video med Aron her

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram