107.000 skoleelever løber for kræftsyge børn
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 09-02-2016

107.000 skoleelever løber for kræftsyge børn

Næsten hver sjette danske skoleelev deltager, når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på skoler i Danmark og Sverige fredagen før påskeferien.

107.000 skoleelever forenes i kampen mod børnekræft, når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på 336 skoler i Danmark og Sverige fredag den 18. marts 2016 – fredagen før påskeferien.

Det er velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby, der står bag Team Rynkeby Skoleløbet, og ligesom det er formålet med cykelholdets årlige cykeltur til Paris, så skal Team Rynkeby Skoleløbet også være med til at rejse penge til kampen mod børnekræft.

- Eleverne skal med hjælp fra mikrosponsorater fra familier og venner forsøge at rejse penge til børn med kræft ved at løbe så langt som muligt. Målet er at skabe et fællesskab på tværs af hundredvis af skoler, hvor eleverne oplever, at de i fællesskab kan være med til at gøre en reel forskel, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

I Danmark deltager 97.300 elever fordelt på 295 skoler – det svarer til næsten hver sjette elev i grundskolen i Danmark.

Dybt imponeret over opbakning
Det er blot anden gang, at Team Rynkeby Skoleløbet bliver afviklet – sidste år deltog 34.000 elever fordelt på 100 skoler, hvilket betyder, at deltagerantallet er mere end tredoblet.

Og opbakningen gør indtryk på Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden, der er den organisation, som de danske skoleelever samler ind til.

- Det betyder utroligt meget for de familier, som det hele handler om, at så mange børn står sammen om at gøre en forskel for børn med kræft. Sidste år havde jeg selv fornøjelsen af at være ude på flere skoler før, under og efter løbet, og jeg er meget rørt over eleverne og skolernes engagement, siger Marianne Nielsen.

Det er gratis for skolerne at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet, og alle indsamlede midler i går ubeskåret til kampen mod børnekræft i Danmark og Sverige.

Fakta:

107.000 elever fra 336 skoler i Danmark og Sverige deltager i Team Rynkeby Skoleløbet 2016

97.000 elever fra 295 skoler i Danmark

10.000 elever fra 41 skoler i Sverige

De danske elever samler ind til Børnecancerfonden i Danmark

De svenske elever samler ind til Barncancerfonden i Sverige

Alle indsamlede midler går ubeskåret til de to organisationer

Løbet afvikles på alle skoler fredag den 18. marts - fredagen før påskeferien

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram