<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 12-07-2021

4-årige Vega er uhelbredeligt syg af kræft – hendes mormor og morfar finder trøst i Team Rynkeby

Helle og Uffe Haacks barnebarn er uhelbredeligt syg af kræft. Lige nu er de på vej rundt i Danmark for at bidrage til, at ingen børn fremover skal dø af kræft.

Dag 3, Hou: ’Kemo & Kærlighed’ står der på brystet af Team Rynkeby Vestsjællands gule cykeltrøjer. Ordene, der er efterfulgt af navnet ’Vega’ og et hjerte, er en hyldest til de to Team Rynkeby-deltagere Helle og Uffe Haacks fireårige barnebarn, der er uhelbredeligt syg af kræft.

Kemo & Kærlighed’ er også navnet på den Instagram-konto, som Vegas forældre, Louise Haack og Christoffer Sandager, har oprettet, og hvor de åbent fortæller om datterens kræftforløb.

Ordene er dermed også en vigtig påmindelse om, hvorfor Team Rynkeby i denne uge cykler igennem Danmark for at rejse penge til Børnecancerfonden.

Billede af Vega fra Kemo & Kærlighed på Instagram...

 

Det er knap halvandet år siden – kort efter Vegas treårs fødselsdag – at hun blev syg.

Først troede lægerne, at der var tale om forstoppelse, men efter 14 dage uden bedring blev hun scannet, og her opdagede lægerne, at den var helt gal.

Familien fik den forfærdelige besked, at deres datter var ramt af en uhyre sjælden og særdeles aggressiv kræftform. Sygdommen rammer kun seks-syv danske børn om året og er vanskelig at helbrede. På det tidspunkt var der stadig håb om, at Vega kunne blive rask med intensiv behandling.

- Lægerne sagde dog, at de helst skulle ramme plet med behandlingen første i første omgang, ellers ville det blive svært, fortæller Helle Haack, der er en del af serviceholdet på Team Rynkeby Vestsjælland, mens hendes mand – Vegas morfar – er rytter.

I slutningen af februar 2021, 11 måneder efter Vega blev diagnosticeret med kræft, stod det dog klart for lægerne, at der ikke var noget at stille op med Vegas sygdom.

Fireårige Vega blev erklæret terminal. Det betyder, at al behandling derfra kun kan være livsforlængende og ikke helbredende.

- Det eneste, lægerne kan gøre, er at give hende livsforlængende og smertestillende behandling. Kræften sidder rundt om nogle store blodkar i hendes mave, så det kan ikke opereres væk, siger Helle.

Fællesskabet er vigtigt
Bedsteforældrene er stærkt påvirkede af barnebarnets sygdom, og det var først i torsdags, dagen før holdets afgang i Høng, at de endeligt besluttede sig for at tage med på turen.

Artiklen fortsætter under billedet af Helle...

- Vi var på besøg hos Louise og Christoffer i onsdags, hvor vi talte om det. Det var dem, der opfordrede os til at gøre det. Vi har trænet hen mod det her, og så er det også rart at tænke på, at vi dermed kan være med til at gøre en forskel, siger Helle, der på trods af de ulykkelige omstændigheder også er glad for at være en del af Team Rynkeby-feltet.

- Vi får lidt luft fra det hele, hvis man kan sige det sådan, siger hun, og Uffe supplerer:

- Vi kommer ud og møder nogle andre mennesker og får mulighed for at tænke på noget lidt andet. Men vi mangler også at være derhjemme. Det er også hårdt, siger han.

Helle klapper på sin telefon, der ligger på bordet foran hende.

- Men de er på telefonen hele tiden, smiler hun.

Gør en forskel
Udover fællesskabet i Team Rynkeby har familien også mødt meget hjælp og trøst fra nær og fjern.

Blandt andet har et par nære venner til Louise og Christoffer startet en indsamling, så familien kan få de bedste minder med Vega i den sidste tid.

På blot et døgn blev der samlet mere end 200.000 kr. ind.

- Det har givet dem noget frihed til at få nogle oplevelser som familie uden at skulle spekulere på deres økonomi. Det er godt for dem, siger Uffe.

Og det er netop også ønsket om at gøre noget godt for andre familier, der står i samme situation, der holder bedsteforældrene i gang i denne uge.

- Vi vil bare gerne arbejde for, at der kommer nogle penge i kassen til Børnecancerfonden, så der kan blive forsket noget mere, siger Helle.

Hvis du vil yde et bidrag til Team Rynkeby Vestsjællands indsamling til børn med kritisk sygdom, kan du støtte Uffes indsamling på My Collection her.

 

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram