<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 13-11-2020

Begrænset af forsamlingsforbud – Team Rynkeby-ryttere har flyttet fællesskabet online

Forsamlingsloftet på 10 personer udfordrer de sociale aktiviteter på Team Rynkeby. Det har dog ikke slået deltagerne på Team Rynkeby Odense ud. De har i stedet udviklet en helt ny træningsaktivitet.

Godt et kvarter før træningsstart logger de første Team Rynkeby Odense-ryttere på den digitale mødeplatform Teams.

Fem-seks ryttere hyggesnakker med hinanden fra hver deres hjem, mens holdets fysioterapeut, Anne Hessellund, som skal stå for aftenens core-træning, går rundt i sin stue og gør klar.

Selvom rytterne sidder bag hver deres computer er stemningen nogenlunde, som man kunne forvente, at den ville være, hvis rytterne havde været fysisk sammen.

- I dag skal vi alle have kameraet tændt, griner en af rytterne ind i sit kamera, og kort efter er der billede på de fleste af deltagerne.

På grund af coronarestriktionerne har Team Rynkeby Odense – ligesom de øvrige danske hold – været nødsaget til at skære ned for de fysiske møder.

Holdets udendørstræning fortsætter i grupper op til 10 personer, mens alle de sociale aktiviteter, som normalt er så vigtige på et Team Rynkeby-hold, er blevet sat på standby.

Derfor har Team Rynkeby Odense nu lanceret en fast, ugentlig online core-træning.

- Konceptet er stadig under udvikling, men reaktionerne fra holdkammeraterne er gode, så nu fortsætter vi med det frem til jul, siger Anne Hessellund.

Artiklen fortsætter under billedet...

Online-træningen giver deltagerne mulighed for at holde kontakt med hinanden og dyrke det sociale fællesskab på afstand.

Men træningen har naturligvis også et fysiologisk formål, fortæller Anne Hessellund.

- Da vi begyndte at køre de lidt længere ture i foråret, var der flere ryttere, som begyndte at klage over, at de havde ondt i kroppen. Derfor bad styregruppen mig om at udvikle et træningsprogram, som kan styrke rytternes mave og ryg, så de bliver bedre til at holde til de lange dage på cyklen, siger hun.

- Core-træning er ikke specielt sjovt – det er hårdt, og det gør ondt bagefter, og derfor er det ikke noget, ret mange af rytterne får gjort selv. Derfor er det fint, at vi kan mødes sammen online, og grine og joke lidt og lære hinanden bedre at kende, siger Anne Hessellund.

Det sociale er udfordret
Det er Anne Helene Jacobsen enig i.

Hun er en af holdets mest erfarne ryttere, og hun er glad for tilbuddet om online-træning.

- Odense-holdet har altid været et meget socialt hold – det er derfor, vi bliver ved år efter år. Med coronarestriktionerne mangler vi lidt af det sociale, og derfor er det også et super godt, at vi kan mødes online og få mulighed for at se hinanden og træne sammen hver for sig, siger hun og fortsætter:

- Og så er træningen af core-muskulaturen ikke noget, vi har prioriteret ret meget på Team Rynkeby Odense tidligere. Så udover at det giver os mulighed for at grine lidt sammen, så er det også godt for vores fysik. Når man sidder længe på cyklen, kommer man let til at sidde i en statisk stilling med vægten på arme og numse. Det kan vi afhjælpe ved at få stabiliseret rygmuskulaturen, siger Anne Helene Jacobsen.

Selvom den erfarne Team Rynkeby-rytter er glad for online-træningen, er hun også ked af, at coronarestriktionerne gør det sværere for rytterne at lære hinanden rigtigt at kende.

- Det er en stor udfordring. Normalt bruger vi vinteren på at lære hinanden at kende, men nu bliver vi en smule opdelte i grupper af 10. Når der bliver åbnet op for, at vi igen kan træne sammen alle sammen, skal der arbejdes meget for, at vi bliver ét samlet hold. Projektet lider lidt under det her, siger Anne Helene Jacobsen.

Det nuværende forsamlingsloft på 10 personer kører foreløbigt frem til og med den 22. november 2020.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram