Bøgballe Friskole løber for Amalie
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 24-03-2015

Bøgballe Friskole løber for Amalie

12-årige Amalie Seerup Nielsen døde af en hjernetumor i december. På fredag løber hele Bøgballe Friskole for at ære hendes minde og samle penge ind til Børnecancerfonden.

Når de 240 elever på Bøgballe Friskole i Uldum 20 km vest for Horsens snører løbeskoene for at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet på fredag, er det for at ære deres afdøde klassekammerat Amalie Seerup Nielsen fra 6.x.

Amalie fik konstateret en tumor i hjernen i januar 2013, og selvom hun hurtigt kom i behandling på Skejby Sygehus, stod hendes unge liv ikke til at redde. Efter næsten to års sygdom sov den bare 12-årige pige stille ind den 5. december 2014.

- Vi er en lille skole, så de fleste elever kendte Amalie. Hun var en smilende, dygtig og elsket klassekammerat, som selv da sygdommen var hårdest ved hende også formåede at tænkte på andre, siger Bent Vestergaard, skoleleder på Bøgballe Friskole.

Amalies løb
Amalies 24 klassekammerater i 6.x fulgte hendes sygdom tæt. Og selvom kræfterne blev mindre og mindre, formåede hun stadig at holde kontakt til klassen.

Sidste gang hun var på skolen var i forbindelse med skolernes motionsdag i oktober. Og på fredag får Amalie Seerup Nielsen så sin helt egen motionsdag på Bøgballe Friskole, når skolen deltager i Team Rynkeby Skoleløbet.

- Vi tænker på Team Rynkeby Skoleløbet som om, at vi øremærker pengene til Amalie – pengene går ubeskåret til Børnecancerfonden, og dermed er vi med til at give et bidrag til forskningen i børnekræft, så andre børn som Amalie ikke skal dø af en tumor, siger Bent Vestergaard.

- Det er stærkt, at eleverne selv kan være med til at samle penge ind. Det kan godt være, at den enkelte elev ikke kan skaffe en hel masse penge, men når vi er mange, så bliver det alligevel til mange penge, fortsætter skolelederen.

Inden løbet på fredag vil alle skolens elever samles, og der vil blive tændt et lys for Amalie. Herefter vil hendes mor og far og lillebror og lillesøster, som også går på skolen, skyde løbet i gang.

I alt deltager 114 skoler i Team Rynkeby Skoleløbet på fredag.

Foto: Sidste gang Amalie Seerup Nielsen var på Bøgballe Friskole var til skolernes motionsdag i oktober 2014 - billedet er fra motionsdagen i 2013. 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram