Børnecancerfonden uddeler 25,5 mio. kr. til børn med kræft
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 19-12-2013

Børnecancerfonden uddeler 25,5 mio. kr. til børn med kræft

Dansk forskning i børnekræft får en saltvandsindsprøjtning på 20 mio. kr. fra Børnecancerfonden, efter fonden netop har uddelt årets indsamlede midler.

Der bliver oprettet to nye professorater i børnekræft som følge af den milliondonation, som Børnecancerfonden netop har uddelt til børnekræftområdet.

Professoraterne udgør lige under halvdelen af de 19.814.197 kr., som Børnecancerfonden i år uddeler til videnskabelige formål. Den anden halvdel på godt 10 mio. kr. er med til at finansiere enkeltstående, danske videnskabelige projekter inden for børnekræftområdet.

Det oplyser Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

- Professoraterne er drivkraften i den forskning, som sker i børnekræft i Danmark lige nu. Derfor har Børnecancerfondens bestyrelse i år valgt at øremærke en stor del af fondens midler til oprettelsen af to professorater.

- Det betyder, at vi ikke uddeler så mange penge til andre forskningsaktiviteter, som vi har gjort andre år, men vi har dog forsøgt at tilgodese så mange lovende projekter som muligt. På den måde kan projekterne bliver sat i gang, og så har vi naturligvis mulighed for at følge op på projekterne ved uddelingen næste år, siger Marianne Nielsen.

Direkte støtte til familierne
Udover de cirka 20 mio. kr. til forskningsområdet giver Børnecancerfonden også 4.834.958 kr. til ikke-videnskabelige formål. Pengene dækker blandt andet kursusaktiviteter for læger og sygeplejersker samt arrangementer på landets børnekræftafdelinger.

Desuden giver Børnecancerfonden 830.000 kr. i forkælelseslegater til børn med kræft og deres familier.

Der er stadig brug for penge
Samlet set har Børnecancerfonden haft flere penge at dele ud af i 2013 sammenlignet med sidste år.

- Det er vi glade for, da der er hårdt brug for penge til børnekræftområdet.

- Kræft er fortsat den hyppigste medicinske dødsårsag blandt børn i alderen 1-15 år.
Og selvom det i dag lykkes af redde fire ud af fem børn med kræft, så overlever en del af dem med følgeskader af den behandling, de har fået. Derfor er der blandt andet brug for penge til forskning i bedre behandlingsformer, siger Marianne Nielsen.

Team Rynkeby donerede i 2013 15,2 mio. kr. til Børnecancerfonden.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram