<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 14-11-2014

Camillas håndmalede skamler giver håb

23-årige Camilla Thygesen lægger hele hjertet i, når hun maler IKEA-skamler til fordel for børn med kræft. Hun lider selv af en invaliderende smertesygdom, og fremtiden er uvis.

Overalt i Camilla Thygesens treværelses lejlighed på Amager står der håndmalede skamler i alverdens farver og mønstre.

Den 23-årige sygeplejerske og Team Rynkeby København-rytter har kastet sig ud i et større kunstnerisk projekt, som handler om at dekorere IKEA-skamler og sælge dem til fordel for Team Rynkebys indsamling til Børnecancerfonden.

Projektet startede med tre fint dekorerede IKEA-skamler, som blev solgt til 400 kr. – og nu vælter bestillingerne ind via den Facebook-gruppe, som hun har oprettet til formålet.

Lige nu venter 31 købere på en håndmalet skammel fra Camilla Thygesen.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at det skulle blive sådan en succes. Jeg elsker at male og havde nok fra staten håbet, at jeg kunne sælge en håndfuld skamler som supplement til holdets sponsoraktiviteter. Nu lader det til, at der er bestillinger nok til at kunne holde mig beskæftiget det kommende år, griner hun.

Hornsleth og Pava bakker op
Og det er ikke kun køberne, som er faldet for Camilla Thygesens håndmalede skamler.

Rygtet om skamlerne har også spredt sig til den etablerede kunstverden. Efter at have hørt om Camillas arbejde har blandt andre Kristian von Hornsleth og Poul Pava meldt sig under fanerne og lovet Camilla at dekorere en skammel hver.

Disse skamler bliver solgt på auktion på et senere tidspunkt.

- Jeg er naturligvis meget beæret over, at så store kunstnere har lyst til at involvere sig i dette lille kunstprojekt og være med til at støtte kampen mod børnekræft, siger hun.

Lider af alvorlig sygdom
For Camilla Thygesen er det visheden om, at hendes kunstneriske arbejde er med til at gøre en forskel for børn med kræft og deres familier, som driver hende.

Som 14-årig blev hun alvorligt knæskadet i forbindelse med en badmintonkamp. I første omgang troede lægerne, at hun blot havde forstuvet knæ, ankel og hofte, men efter 14 dage blev smerterne så uudholdelige, at hun igen opsøgte læge.

Hun fik foretaget en kikkertoperation, men smerterne fortsatte med uformindsket styrke, og efter en længere periode i smertehelvede blev hun indlagt på Rigshospitalet og fik stillet diagnosen CRPS (Komplekst Regionalt Smertesyndrom) – en neurologisk sygdom, som giver voldsomme kroniske smerter.

- Mit liv ændrede sig fra den ene dag til den anden. Jeg mistede førligheden og endte i kørestol – uden at vide, om jeg nogensinde ville komme til at gå igen, fortæller Camilla Thygesen.

Blev isoleret fra vennerne
Sygdommen tog hårdt på hende.

- Jeg gik fra at være en af de bedste til min sport til at skulle kigge med fra bænken. Det ramte utrolig hårdt, og jeg kunne ikke holde ud at holde kontakten til dem, som jeg tidligere havde kendt via sporten. Det skabte en enorm sorg at blive konfronteret med, at jeg ikke længere kunne være en del af det, jeg elskede. Jeg blev isoleret, og på det tidpunkt handlede mit liv bare om genoptræning og om at komme igennem skoledagene, siger hun.

Først da Camilla Thygesen kom i 2.g og kom i et intensivt genoptræningsforløb på Rigshospitalet, begyndte hun at vise fremskridt. Hun kunne så småt begynde at bevæge sig rundt uden krykker og en stor skinne på knæet – hun kunne sågar begynde at cykle.

Smerterne er dog ikke forsvundet.

- Jeg vil altid have smerter – hele tiden og uafbrudt, men jeg har fundet strategier, som hjælper mig til at kunne være nærværende både i mit job og i min fritid til trods for, at nogle dage er uudholdelige, siger hun.

Fremtiden er uvis
Træningen på Team Rynkeby København er så småt gået i gang, og det er godt for Camilla Thygesen.

- Det er vigtigt i forhold til min CRPS-diagnose at træne – helst alle dage om ugen da det er med til at opretholde min førlighed. I perioder hvor jeg træner rigtig meget, har jeg det da også langt bedre end i perioder, hvor jeg ikke får trænet så meget. Hvis jeg ikke træner, får jeg flere smerter og dermed rammer træthed og hukommelsesproblemer mig også, siger hun.

Hun er dog alligevel noget spændt på sommerens udfordring.

- Hvis det lykkes mig at komme hele vejen til Paris med Team Rynkeby, så vil det være mit livs største fysiske og mentale sejr. Ingen ved, hvor længe jeg kan bevare min førlighed, så det er nu eller – måske – aldrig, siger Camilla Thygesen.

Team Rynkeby København starter turen til Paris den 3. juli 2015 i København. Camilla Thygesens håndmalede IKEA-skamler kan bestilles via Facebook-gruppen ’Skamler Til Fordel For Børnecancerfonden’.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram