Cykling blev Carolines terapi efter Lucas' kræftsygdom
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 05-07-2019

Cykling blev Carolines terapi efter Lucas' kræftsygdom

Mitt under valborgsmässoafton 2014 vändes Caroline Magnussons värld upp och ner. Läkarna bekräftade att knölen i magen på hennes 3-årige son Lucas visade sig vara en elakartad form av en ovanlig cancer. Tack vare framgångsrik forskning är Lucas idag färdigbehandlad, och lever som vilken 8-åring som helst. Men spåren efter sjukdomstiden satte sina spår hos Caroline. ”Cyklingen har blivit som en terapi för mig, en enda lång läkningsprocess från Lucas sjukdom”, berättar hon. Team Rynkeby – God Morgen Göteborg har lige forladt det sidste stop i Belgien og er nu rullet ind i Frankrig. I morgen når de sammen med 2100 andre cyklister fra hele Europa frem til den franske hovedstad.- Jeg troede aldrig, jeg ville nå så langt, siger Caroline Magnusson, som cykler sit første år med Team Rynkeby – God Morgen Göteborg. Jeg har været for fej til at turde ansøge, jeg troede ikke, jeg ville kunne klare det. Det lød som en god ting at gøre, men jeg troede, det var kun for erfarne cyklister.En knude i maven
Det er gået mere end 5 år siden den dag, hvor Carolines og hendes families liv blev vendt op og ned.

- En morgen kom Lucas ind og kravlede op i sengen til os, og jeg mærkede hans mave. Der opdagede jeg en stor klump. Jeg troede bare, han skulle på toilettet. Men nogle uger senere var den der igen, og så begyndte jeg at blive bekymret. Og så tog vi på skadestuen.
Derefter gik alt meget hurtigt, og kort derefter blev han opereret, og svulsten blev fjernet. Efter næsten en måned uden yderligere advarsel, kom så samtalen.

- Fra først at tro, at det ville være en godartet tumor, som den slags for det meste er, viste det sig desværre, at den var meget aggressiv. Pludselig gik vi fra at have en meget sund og frisk dreng til at have et kræftramt barn, siger Caroline.
Tiden efter
Takket være en vellykket behandling er Lucas i dag en sund og glad lille fyr. Selv om sporene af sygdommen ikke kan ses udvendigt, så sidder de stadig indvendigt. Ikke mindst i Caroline.

- Det har været en lang bearbejdningsproces, efter at Lucas blev syg. Når jeg sidder og cykler på så lange strækninger, tænker jeg meget på ham og bearbejder alt det, der er sket. Det har været min terapi, en helingsproces. Mens Lucas var i behandling, var 150 procent fokuseret på ham hele tiden. Og det er let at glemme sig selv i det hele. Han er kommet videre og har vundet over kræften, og nu er det min tur, siger Caroline.Caroline fortæller os også, at projektet har givet hende meget mere, end hun kunne have forestillet sig.

- Alle på holdet er fantastiske mennesker, og man kommer meget tæt på hinanden. Jeg tror, at Lucas kunne have tænkt sig selv at cykle. Han har fortalt mig, at han er så stolt af mig, fordi jeg gør det her. Denne oplevelse har virkelig hjulpet til at få det meget bedre, slutter Caroline.


Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram