<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 06-07-2020

De andre må også godt tude lidt, så de mærker, hvad der er på spil for familierne

De har alle fem haft børnekræft tæt inden på livet. Nu er de forenet på Team Rynkeby Rigshospitalet med et fælles ønske om at give noget tilbage til Børnecancerfonden.

2. etape, Hadsten: Trine Dyring Jensen var egentlig meget i tvivl om, hvorvidt hun overhovedet skulle med på Team Rynkeby Rigshospitalets ’Tour de Danemark’.

For godt et halvt år siden – midt i forberedelserne til turen – mistede hun sin yngste søn til kræft.

Gustav fik konstateret en tumor i hjernen, da han var halvandet år gammel, og han døde i december kort før sin 10 års fødselsdag efter et langt og opslidende behandlingsforløb.

Nu sidder Trine på bagsmækken af Team Rynkeby Rigshospitalets servicebil og spiser frokost sammen med sine fire holdkammerater; Bo Kronvold, Carsten Madsen, Kjestine Emilie Møller og Rikke Vith.

De fire holdkammerater har også haft børnekræft tæt inde på livet, og nu er Trine heller ikke længere i tvivl om, at det var rigtigt af hende at tage med.

- Projektet giver så meget mening, og det betyder noget for os alle fem at kunne få lov at give noget tilbage til Børnecancerfonden, som har givet os så meget, siger Trine og kigger på sin værelseskammerat, Kjestine Emilie Møller.

- Så sent som i aftes lå Kjestine og jeg og snakkede om, hvad Børnecancerfonden har betydet for os. Og vi blev enige om, at Børnecancerfonden har gjort, at vi ikke har følt os alene. De har været der og skabt vished om, at der er nogen, der interesserer sig for én og kæmper for én – det er det, Børnecancerfonden har betydet for vores familier, siger Trine.

Giv noget tilbage
Kjestine nikker.

Hendes lillesøster fik konstateret en hjernetumor, da hun var halvandet år gammel. I dag er hun 28 år og lever fortsat med tumoren, da den ikke kan bortopereres. Efter omstændighederne har søsteren det godt, men familien ved også, at hun nok ikke bliver så gammel.

- Jeg er fra Tønder, og det, at vi kunne blive en del af Børnecancerfondens tilbud, gav bare et afbræk i hverdagen og gjorde, at man ikke følte sig så alene. Og så var det bare så givende at se glæden hos min søster og alle de andre børn, når de deltog i Børnecancerfondens arrangementer. Derfor er det også dejligt og rørende, at vi kan få lov at give lidt tilbage til organisationen, siger Kjestine.

Rikke Vith supplerer.

Hendes søn fik en tumor i foden i 2016. Lægerne forsøgte at fjerne den, men det lykkedes ikke, og så måtte de fjerne hele foden. Rikkes søn er i dag 17 år gammel, har fået en protese og lever et hele normalt liv, hvor han både kan løbe og spille fodbold.

Og derfor er det også vigtigt for Rikke, at give noget tilbage.

- Vi har haft stor glæde af Børnecancerfondens støtte, og derfor har jeg også et ønske om at give noget tilbage, siger hun.

Mere end bare cykling
For Trine er det vigtigt, at de fem holdkammerater bruger deres fælles historie til at minde holdkammeraterne om, hvad det rent faktisk er, at de cykler for.

- Der er jo mange, der kommer ind i projektet for oplevelsens skyld. Men Team Rynkeby handler om meget mere end cykling. Derfor tror jeg også, at det er vigtigt, at der er nogen med som os, der kan fortælle, hvad Børnecancerfondens arbejde rent faktisk betyder for de berørte familier, siger hun.

Carsten Madsen er enig.

Hans søn fik konstateret kræft den 30. marts 2013 og gennemgik et langt og kompliceret behandlingsforløb. Han blev først udskrevet den 14. marts året efter og er stadig mærket af sygdommen, men han lever – ikke mindst på grund af de penge, som Team Rynkeby er med til at samle ind.

- Jeg fortalte nogle af holdkammeraterne i går, at hvis det ikke havde været for Team Rynkeby, så havde vores dreng måske ikke været i live. Jeg tror, at det gør indtryk på folk og får dem til at tænke over, hvorfor vi gør det, vi gør, siger Carsten.

Forhindre tabuer
For Bo Kronvold er det, at tale åbent om hans søns kræftforløb, en del af en proces, der har været nødvendig for ham.

Hans søn blev ramt af en stor hjernetumor tilbage i 2007, da han var syv år gammel. Sønnen var i behandling i flere år og lever i dag et fornuftigt liv.

- For mig har det været en del af processen at komme ud med det og få fortalt nogle mennesker om, hvad vi har gået igennem – også for at få fjernet noget af den berøringsangst, som også er der, siger han.

Bo har skrevet en bog om forløbet, hvor han blandt andet fokuserer på, hvordan man som udenforstående kan hjælpe en familie i krise.

- Ud over blot at sige, at man må sige til, hvis man har brug for hjælp. Når du er i sådan en krise, så aner du ikke, hvad du har brug for, siger han.

Kjestine vil også gerne være med til at bryde tabuer, men hun har på den anden side heller ikke lyst til at tale for meget om det.

- Det er vigtigt, at det ikke bliver tabubelagt at tale om børnekræft, men jeg har heller ikke behov for at tale om det hver dag. Men vi fem kan godt gøre en indsats for, at cykelturens reelle formål bliver mere synligt for alle, siger hun.

Okay at tude lidt
Og holdkammeraterne må ifølge Trine godt mærke, at der er noget på spil for familierne – uden det bliver for følelsesladet.

- Personligt blev jeg meget berørt, da vi skulle afsted – og det kom lidt bag på mig. Selve afgangen var bare en lille, uhøjtidelig seance. Men pludselig stod min mand over for mig og tudede, og så tænkte jeg pludselig, at vi gør det her for Gustav. Vores lille dreng. Og alle de andre børn. Og vi var på Riget, hvor vi har levet så mange år af vores liv, siger Trine.

Hun bliver rørt igen.

- Det blev meget smukt, selvom vi ikke var så mange ryttere og servicefolk, men det hele blev så nærværende og så meningsfyldt. Det handler slet ikke om den store event – det handler om, at vi gør noget sammen, og at vi gør det for de syge børn, siger Trine og fortsætter:

- Først blev jeg lidt pinlig over, at jeg blev så berørt, og at det påvirkede de andre så meget. Men bagefter tænkte jeg, at det er skide godt, at de også tuder lidt, så de kan mærke, hvor meget der er på spil i sådan familie. Det her projekt skal røre folk, siger hun.

Hvis du har lyst til at være en del af Team Rynkeby og være med til at støtte Børnecancerfonden, kan du skrive en ansøgning her.

 

På billedet øverst (fra venstre mod højre): Rikke Vith, Trine Dyring Jensen, Kjestine Emilie Møller, Bo Kronvold og Carsten Madsen.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram