Étbenet Team Rynkeby-rytter skal nu repræsentere Danmark
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 24-09-2015

Étbenet Team Rynkeby-rytter skal nu repræsentere Danmark

I sommer besejrede han Mur de Huy. I weekenden skal benamputerede Søren Birk repræsentere Danmark i sit første UCI-løb.

Den benamputerede Team Rynkeby-rytter, Søren Birk, imponerede alt og alle, da han i juli kæmpede sig op ad Mur de Huy og leverede et af de mest magiske øjeblikke på Team Rynkebys tur til Paris til fordel for børn med kræft.

Og det er ikke kun i Team Rynkeby-regi, at Søren Birks præstation har vakt opsigt.

Hos Dansk Handicap Idræts-Forbund har man også fået øjnene op for den 27-årige datateknikker fra Tørring. Efter turen til Paris blev han således inviteret til at deltage i DM i para-cykling.

DM-stævnet blev afviklet på FDM Jyllandsringen i weekenden, og her endte Søren Birk faktisk med at tage guld i sin klasse.

- Det var en kæmpe oplevelse at deltage – og ikke mindst vinde guld. Da jeg startede med at cykle for godt et år siden, var det med Paris og Mur de Huy for øje. Nu har jeg virkelig fået blod på tanden til at se, hvad evnerne rækker til, siger Søren Birk.

UCI-løb i Prag
Og allerede i denne weekend venter der flere cykeludfordringer for Søren Birk. Efter DM-guldmedaljen er han blevet inviteret til at deltage i sit første UCI-løb i Prag.

- Det bliver naturligvis en kæmpe oplevelse, og jeg glæder mig utrolig meget. Selvom jeg også er lidt ked af, at jeg ikke kan være i Ringe på lørdag, når Team Rynkeby skal overrække årets indsamlede midler til Børnecancerfonden, siger han.

Søren Birk skal repræsentere Danmark i MC2-klassen i Prag, hvilket blandt andet er klassen for ryttere, der er amputeret over knæet.

Lørdag skal han køre linjeløb på 41 kilometer, og søndag skal han køre en 9,1 kilometers enkelstart.

- Jeg håber på at gøre en god figur i løbet og gøre mig nogle erfaringer på den store scene, og så må vi se, hvad det rækker til, siger Søren Birk, der også håber på flere løb i den nye sæson:

- Jeg har tænkt mig at give den en skalle med cyklingen den kommende sæson og deltage i så mange løb som muligt. Og forhåbentligt kan jeg sætte nogle ranglistepoint ind på kontoen – og hvem ved. Måske er der en OL-billet med mit navn på, griner han.

Du kan følge Søren Birks cykelkarriere på hans Facebook-side.

Se eller gense Søren Birk besejre Mur de Huy i sommer.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram