<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 17-07-2021

Fællesskabet har sejret – Tour de Danmark har været en enorm succes

Otte dage i sadlen gennem Danmark er slut. For Team Rynkeby Fondens danske landechef har den første officielle Team Rynkeby-tur gennem Danmark været en stor succes – af flere grunde.

Dag 8, Vejle: Efter otte dage i sadlen gennem Danmark afsluttede Team Rynkeby lørdag sin første officielle Tour de Danmark.

Egentlig skulle velgørenhedscykelholdet have fejret sit 20-års jubilæum med sin traditionelle cykeltur til Paris, men den blev som bekendt aflyst på grund af coronapandemien, og så sadlede Team Rynkeby-organisationen om. Og den seneste uge har de 19 danske Team Rynkeby-hold cyklet de danske landeveje tynde.

Og det har ikke været noget dårligt bytte, lyder det fra Team Rynkeby Fondens danske landechef, Jesper Bjerg.

- Det har været en uge, hvor Danmark har vist sig fra sin allerbedste side. Ikke kun vejrmæssigt, men også den måde, som danskerne har taget imod os på, når vi er kommet frem. Hvad enten det har været Dybbøl Mølle, Thorup Strand, Skagen, Fredensborg Slot – overalt i Danmark har det været fantastisk at mærke den måde, danskerne har klappet os frem, båret over med os i trafikken og givet plads til ryttere og servicefolk. Det er virkelig motiverende, siger Jesper Bjerg, der er overrasket over, hvor meget positiv energi, der har været i at køre gennem Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at det at køre til Paris er noget helt specielt. Men når det er sagt, tror jeg faktisk også, at de fleste af vores deltagere er voldsomt positive over det smukke landskab, de er kommet igennem. Der er jo rigtig mange steder, som mange af os aldrig har været, og som kan være en lige så stor oplevelse som småveje alle mulige andre steder i Europa, siger Jesper Bjerg.

Kommet tæt på børnene
For Jesper Bjerg har turen rundt i Danmark desuden haft den positive gevinst, at Team Rynkeby-projektet er kommet tættere på de børn og familier, som har glæde af velgørenhedscykelholdets støtte.

- Flere af de hold, der har brugt turen til at besøge børnekræftafdelingerne på Aarhus Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital og Rigshospitalet, fortæller, hvor værdifuldt det har været for deltagerne at komme ud og møde de børn og familier, det drejer sig om, siger Jesper Bjerg og fortsætter:

- Det fællesskab, vi har i Team Rynkeby, har en kæmpe betydning for familierne. Vi har mødt børn og forældre, der har gennemgået forløbet - nogle er endt som stjerner på himlen, men vi møder heldigvis også børn, der har overlevet kræften. Det er sådan noget, der gør en stolt, siger han.

Fællesskabet har sejret
Jesper Bjerg lægger ikke skjul på, at 2021-sæsonen har været et hårdt år, hvor coronapandemiens skygge har ligget tungt over Team Rynkeby-projektet. Men han roser holdene for at have håndteret situationen med masser af optimisme, da det i foråret stod klart, at Team Rynkeby ikke kom til Paris i år.

- Holdene skulle lægge et helt nyt puslespil. Vi havde brikker, der passede til en tur til Paris, men alle hold har knoklet for, at brikkerne kom til at passe til en tur igennem Danmark. Der er blevet lagt rigtig meget arbejde i den her tur, og derfor er det også fantastisk at opleve, hvordan det hele lykkedes, siger han.

- Den røde tråd på årets tur har været fællesskab og sammenhold. Den her tur er noget, vi har skabt sammen og gennemført sammen. Holdene har været utrolig hjælpsomme overfor hinanden – når man har mødt hinanden har man klappet og sunget af hinanden, man har tilbudt sin hjælp, hvis man kunne bidrage med noget, og det er netop det fællesskab, vi skal bygge videre på.

- Fællesskabet har i det hele taget sejret på denne tur. Vi er slet ikke færdige, vi skal videre. For der er stadig brug for vores hjælp, siger Jesper Bjerg.

Hvis du kunne tænke dig at blive en del af fællesskabet i Team Rynkeby, kan du skrive en motiveret ansøgning her.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram