Flere børn overlever kræft
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 14-09-2013

Flere børn overlever kræft

Nye tal viser, at 4 ud af 5 børn i dag overlever en kræftsygdom mod 3 ud af 4 tidligere. Dansk børnekræftforskning er i den absolutte verdenselite.

For få år siden var der enighed blandt danske børnekræftforskere om, at tre ud af fire børn overlever en kræftsygdom. Men nu viser nye tal, at andelen af børn, som overlever, er endnu højere. I dag overlever fire ud af fem danske børn således en kræftsygdom.

- Vi har i Danmark nogle fantastisk gode registre, hvor vi overvåger dødeligheden blandt børn, så tallene er meget valide – der er ikke noget at tage fejl af, siger professor Kjeld Schmiegelow fra Rigshospitalet, som er en af Danmarks førende forskere i børnekræft.

Ifølge professoren skyldes den positive udvikling en målrettet, dansk forskningsindsats i børnekræft – en indsats, som han betegner som i ”den absolutte verdenselite”.

- Vi er dygtige til at skabe nye resultater, og vi er hurtige til at bruge de resultater, vi får, siger han.

Det er særligt på tre områder, at den danske børnekræftforskning udmærker sig.

- Hovedparten af vores forskning handler om at finde bedre behandlingsformer, så vi kan helbrede endnu flere børn. Derudover er der et stort forskningsområde, som handler om at håndtere bivirkninger, så børnene eksempelvis ikke får hjerneskader, nedsat frugtbarhed eller en ny kræftsygdom.

- Og endeligt forskes der i, hvad man kan gøre for at mindske den sociale og psykiske traumatisering, som opstår, når et barn rives ud af sin hverdag og gennem en længere periode skal være isoleret fra eksempelvis skole og venner, siger Kjeld Schmiegelow.

- Alt i alt kan man sige, at ikke nok med, at overlevelsen stiger blandt børn med kræft – de fremskridt, som sker lige nu i dansk børnekræftforskning, betyder, at vi kan helbrede flere og med endnu bedre livskvalitet, siger Kjeld Schmiegelow.

Omkring 70 procent af de penge, som Team Rynkeby i dag overrækker til Børnecancerfonden går netop til at støtte forskning i børnekræft.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram