<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 12-01-2015

Formandsskifte tæt på at blive afsløret på cyklen til Paris

En joke var tæt på at afsløre formandsskiftet i Dansk Folkeparti under Team Rynkebys tur til Paris i 2012. Det afslører Kristian Thulesen Dahl i et interview med Euroman.

Formandsskiftet i Dansk Folkeparti fra Pia Kjærsgaard til Kristian Thulesen Dahl i september 2012 var tæt på at blive afsløret før tid i forbindelse med Team Rynkebys tur til Paris.

Det afslører Kristian Thulesen Dahl i et interview i januar-udgaven af herremagasinet Euroman.

Kristian Thulesen Dahl cyklede i sommeren 2012 sin anden tur til Paris med Team Rynkeby, og mens han sad på cyklen, blev han offer for en joke, som kom tættere på virkeligheden, end afsenderen vidste.

- Jeg havde i flere år vidst, at jeg skulle tage over efter Pia (Kjærsgaard, red.), når hun engang ville trække sig tilbage. Efter valget i september 2011 fortalte hun så den nærmeste kreds i ledelsen, at hun ville trække sig efter sommerferien i 2012, fortæller Kristian Thulesen Dahl til Euroman.

”Pia er gået af!”
- I løbet af den sommer cyklede jeg til Paris med Team Rynkeby. Holdet havde en følgebil med, hvor der sad en pressemand. På et tidspunkt rullede han vinduet ned og råbte: ”Kristian Thulesen Dahl, det forlyder hjemme fra Danmark, at Pia Kjærsgaard er gået af, hvad er din kommentar til det?”, fortsætter han.

- Jeg stivnede fuldstændig. Tænkte: ”Åh nej, er det kommet ud? Hvordan skal jeg forholde mig til det på en cykel?” Jeg tog chancen og råbte tilbage: ”Sludder og vrøvl, Pia har altid sagt, at hun bliver som formand, så længe Dolly Parton synger, og hun synger stadig,” og så cyklede jeg videre og håbede det bedste, fortæller Kristian Thulesen Dahl.

Først da holdet gjorde det næste stop, fik Kristian Thulesen Dahl mulighed for at tjekke sin mobiltelefon, og her kunne han konstatere, at det blot var gas.

Nyheden om formandsskiftet slap først ud i de danske medier en måned senere, den 7. august 2012. Til sommer kører Kristian Thulesen Dahl sin femte tur til Paris med Team Rynkeby. 

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram