<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 10-07-2021

Historisk dag startede med flydende solskin og brede smil

Team Rynkeby fejrer sit 20-års jubilæum på hjemmebane med en cykeltur rundt i Danmark. Godt 300 cykelryttere og 75 hjælpere startede i flydende solskin i Københavns Zoologiske Have.

Dag 1, København: Aberne i 'Primaternes Verden' skuttede sig for regnen, mens 320 ryttere fra syv forskellige Team Rynkeby-hold stillede op på række midt i Zoologisk Have i København.

Velgørenhedscykelholdet tog her til formiddag hul på sin 20. cykeltur til fordel for børn med kritiske sygdomme.

Og dagen var på mange måder historisk.

Det er første gang, at Team Rynkeby officielt afvikler sin årlige cykeltur på hjemmebane i Danmark, og det er første gang, at Zoologisk Have i København lægger asfalt til velgørenhedscykelholdet.

Dagens etape er sponsoreret af...

Efter en sæson, der på mange måder har stået i coronapandemiens tegn, havde landechef for Team Rynkeby Danmark, Jesper Bjerg, da også svært ved at skjule sin begejstring over endeligt at kunne klikke i pedalerne sammen med resten af det gulklædte velgørenhedscykelhold.

- Vi har arbejdet frem mod det her i 10 måneder, og der har været en del usikkerhed undervejs i forhold til indsamlingsaktiviteter og cykelturen til Paris. Og så sker forløsningen endelig, og vi er klar til en fantastisk cykeloplevelse rundt i Danmark. Det er lige meget, om man har prøvet det før eller ej, så er det en kæmpestor oplevelse at køre så mange mennesker ud af København i samlet flok, siger Jesper Bjerg

Flydende solskin
Under de officielle taler krøb Team Rynkeby-deltagerne sammen under paraplyer og parasoller, mens regnen stille og roligt trængte igennem cykeltrøjerne hos de ryttere, der ikke var kommet i ly.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var dog ikke noget, der påvirkede humøret blandt de fremmødte, fortæller Jesper Bjerg.

- Stemningen er fantastisk til trods for, at vi starter i lidt flydende solskin – men det er ikke noget problem. Forventningerne til dagen er høje, og jeg er sikker på at de bliver indfriet, siger han og tilføjer:

- Det bliver noget ganske særligt at cykle igennem Danmark. Danskerne kender os, og de ved, hvad vi gule rynker står for, så i virkeligheden bliver årets tur noget helt unikt.

Hjemmebanestemning på ruten
Team Rynkeby består i år af 2.400 ryttere fordelt på 59 hold i hele Europa – 19 hold er fra Danmark, og alle 19 hold vil den kommende uge køre Danmark tyndt til fordel for børn med kritiske sygdomme.

Et af holdene er Team Rynkeby Vestsjælland, der tyvstartede ved at køre fra Slagelse til København i går.

- Vi glæder os helt vildt. Vi kørte også igennem Danmark sidste år, da vores tur til Paris blev aflyst, og det var en kæmpe succes – især at mærke hvordan danskerne bakker op om den gule karavane. Ned gennem Europa kender folk os ikke så godt endnu, så vi kommer til at møde mange flere, der stopper op og klapper og er interesserede i den sag, vi kører for, siger Niels Urban Hansen, der er holdkaptajn på det vestsjællandske hold.

Dagens etape er sponsoreret af...

Holdet har planlagt en hele ni dage lang cykeltur, der går fra København til Sjællands Odde og Ebeltoft. Videre til Rebild og Hirtshals – ned til Viborg, Horsens og Faaborg og hjem til Slagelse via Sydfyn og Lolland-Falster.

- Folk glæder sig rigtig meget. Der er ikke én eneste på holdet, der har sagt øv over, at vi ikke skal til Paris – folk er bare glade for, at vi skal ud og cykle. Og bagsmækken om aftenen er jo lige så hyggelig, om man er i Horsens eller et sted i Tyskland, smiler Niels Urban Hansen.

Du kan følge Team Rynkebys tur til rundt i Danmark via LIVE-kortet på Team Rynkebys website.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram