Holdkaptajn: Sådan udtager jeg mit hold
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 02-05-2014

Holdkaptajn: Sådan udtager jeg mit hold

Rytterne på Team Rynkeby Midt-Vest bliver udvalgt efter et ”malkeskammel-princip”. Det skal være med til at sikre folkeligheden i projektet.

Tidligere på sæsonen meddelte Team Rynkeby Fondens direktør, Carl Erik Dalbøge, at Team Rynkeby vil stramme sine udvælgelsesprocedurer til næste sæson. Det sker for at sikre folkeligheden i projektet og undgå, at Team Rynkeby udvikler sig til en lukket klub for de få udvalgte.

- Vi skal naturligvis ikke have ubegrænset optag på Team Rynkeby, men alle, som har den rette motivation, bør også have en reel mulighed for at komme med på holdet, sagde Carl Erik Dalbøge i den forbindelse til team-rynkeby.dk.

Malkeskammel-princippet
Team Rynkeby-direktørens udmelding bliver hilst velkommen af Solvejg Lauridsen, der er holdkaptajn på Team Rynkeby Midt-Vest.

Hun er netop nu i gang med sin første sæson som holdkaptajn for det midt-vestjyske hold, og for hende var folkelige aspekt altafgørende, da hun og den øvrige styregruppe udtog de 50 ryttere, som udgør årets Team Rynkeby Midt-Vest-hold.

- Da jeg blev kaptajn, spurgte jeg Carl Erik (Dalbøge, red.), hvordan vi skulle gribe opgaven an. Han sagde, at jeg skulle forsøge at skabe et hold, som afspejler det omgivende samfund – og det har vi taget ret bogstaveligt, siger Solvejg Lauridsen.

Holdet har udviklet det, de kalder et ”malkeskammel-princip”.

- For at sidde komfortabelt på holdet, skal man have styr på alle tre ben på skamlen: Sponsorbenet, det sportslige ben og det sociale ben – kun når alle tre ben er tilstede, kan vi holde balancen som hold. Det er dette princip, at vi har udvalgt rytterne ud fra, siger Solvejg Lauridsen.

170 ansøgere til 50 pladser
Og udvælgelsen af de 50 ryttere var en grundig affære, fortæller kaptajnen.

- Vi fik cirka 170 ansøgere til vores hold. Listen af ansøgere blev overdraget til to medlemmer af styregruppen, som læste alle motivationerne igennem. De ansøgere, som levede op til malkeskammel-princippet, gik videre i processen, og resten blev sorteret fra, fortæller Solvejg Lauridsen.

De tilbageværende ansøgere blev herefter fordelt i de fire geografiske zoner, som Team Rynkeby Midt-Vest dækker over: Viborg, Herning, Holstebro og Skive.

- Vi ønskede, at de fire geografiske zoner var omtrent lige store, ligesom vi også ønskede at skabe en fornuftig køns- og aldersfordeling inden for hver zone – det gør holdet mere harmonisk og sjovere at være en del af, siger hun.

Folkelighed er en styrke
Til trods for det store arbejde med at få puslespillet til at passe, så har Solvejg Lauridsen også mødt kritikken om, at Team Rynkeby er en lukket klub, som er svær at blive en del af.

For hendes eget vedkommende tager hun dog kritikken med ro.

- Der er mange ansøgere til Team Rynkeby, og derfor er det naturligvis også svært at komme med. Jeg synes dog, at vi har gjort alt, hvad vi kan for at skabe et hold, som afspejler det omgivende samfund – og det har vist sig at være en kæmpe succes.

- Holdet fungerer utrolig godt – både indsamlingsmæssigt, sportsligt og socialt. Der er ingen tvivl om, at folkelighed og forskellighed er en kæmpe styrke, når man skal drive et projekt som dette, siger Solvejg Lauridsen.

Hvis du kunne tænke dig at være en del af Team Rynkeby 2015, så kan du ansøge her.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram