<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 28-09-2021

John Carlsen cykler Danmark rundt for at samle penge ind Børnecancerfonden og Børnelungefonden

Hvad der skulle have været en cykeltur på tværs af USA for at samle penge ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden, bliver nu til en tur igennem Danmark. John Carlsen fra Team Rynkeby Vestegenen skal gennemføre 15 etaper rundt om i det danske land.

Før coronapandemien gjorde sin indtræden, fik John Carlsen den idé, at han ville cykle tværs over USA for at samle penge ind til Team Rynkebys arbejde for børn med kritisk sygdom.

Turstarten var planlagt til april 2020, men på grund af pandemiens indtog og forsatte udvikling, blev John Carlsens velgørenhedscykeltur af flere omgange rykket for til sidst at blive aflyst.

Nu tager John Carlsen i stedet turen rundt i det danske land, hvor han skal gennemføre 15 etaper for at rejse penge til alvorligt syge børn. Pengene bliver samlet ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden via Team Rynkeby Vestegnen, som han har været en del af i mange år og i øvrigt stadig cykler for den dag i dag.

- Jeg har været glad for at være en del af Team Rynkeby siden 2016, fordi jeg som en del af velgørenhedscykelholdet har kunnet gøre en forskel for børn med kritiske sygdomme. I år var planen, at jeg skulle cykle tværs over USA for at samle penge ind til kræftramte børn, fordi jeg har familie i USA, som desværre har kræft tæt inde på livet. Det satte coronapandemien desværre en stopper for, men for at det ikke skal gå ud over de syge børn, har jeg derfor besluttet mig for at gennemføre en plan B, som nu bliver en tur rundt i Danmark, siger John Carlsen og fortsætter.

- Det hele ville ikke være muligt, hvis det ikke var for de mange sponsorerer, som har valgt at støtte op om mit projekt og været med hele vejen. På trods af at planerne blev ændret, og turen til USA i stedet er blevet til en cykeltur rundt i Danmark, har mine sponsorer valgt forsat at bakke mig og mit projekt op. Det er enormt prisværdigt, at ingen af sponsorerne vil have deres penge tilbage, og det er jeg meget taknemmelig for.

15 etaper på tværs af Danmark
Allerede nu er John Carlsen at finde på de danske landeveje, hvor han skal gennemføre de i alt 15 etaper på mellem 70-160 kilometer.

Velgørenhedsturen både starter og slutter i Værløse, hvor han bor, men han vil i løbet af de 15 dage på sadlen lægge vejen forbi Faxelade Plads, Maribo, Sønderborg, Esbjerg, Holstebro, Hanstholm, Hirtshals, Frederikshavn, Randers, Aarhus, Kolding, Odense, Kalundborg og Dronningmølle.

- Jeg forventer at få en kanon tur, og jeg håber, at folk har lyst til at bakke op om projektet. Indtil videre har jeg heldigvis fået masser af moralsk opbakning, hvilket bekræfter mig i, at det er det rigtige, jeg gør. Derfor håber jeg selvfølgelig også, at folk vil støtte økonomisk op om projektet, så vi kan få rejst en masse penge til et fantastisk godt formål og dermed også starte det nye Rynkeby-år ud på bedste vis, fortæller John Carlsen.

John Carlsen vil hver dag føre dagbog over dagens etape med bl.a. kørte kilometer og højdemeter på sin private Facebook, hvor man også kan finde link til og følge med i hans indsamling til Børnecancerfonden og Børnelungefonden.


Du kan støtte John Carlsens indsamling via MyCollection her.


 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram