Line og det positive liv
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 17-02-2016

Line og det positive liv

Peter og Ann Strini mistede deres 17-årige datter til kræft for tre år siden. I dag bearbejder de blandt andet sorgen ved at holde foredrag. Mød dem på Gentofte Hovedbibliotek den 20. april.

”Gu’ skal jeg da ej dø”, lød det fra 17-årige Line Strini, da hun en februardag i 2013 mødte op på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund for at holde et foredrag om, hvad det vil sige at være alvorlig syg med kræft – et foredrag som Team Rynkeby Trekantens holdkaptajn, Ole Nicolajsen, havde fået arrangeret.

Det var mindre end ét år siden, at Line Strini havde fået konstateret en kræftsvulst i hjernen, og på trods af to operationer og flere forsøg med kemo spredte kræften sig i den livsglade pige. Og nogle få uger før foredraget fik hun og familien den nedslående besked, at der ikke var mere, at lægerne kunne stille op.

- Men Line var en fighter, og hun troede fuldt og fast på, at hun nok skulle blive rask. Gu’ skulle hun da ikke dø, siger hendes far.

Peter Strini og Line blev kørt fra hjemmet i Fredericia til højskolen, hvor hun talte foran 40 kursister. Peter Strini optog det hele på familiens videokamera.

- Hun var som altid positiv. Line havde en stærk personlighed, og hun formåede altid at se det bedste i andre mennesker. Hendes positive livssyn var smittende, og det gjorde hende populær – hun var et menneske, som andre gerne ville være i selskab med, siger Peter Strini.

- Hun havde en indstilling, der gjorde, at selvom hun var dødssyg af kræft, så kunne hun stå på en scene og sprede glæde, fortsætter han.

Fem uger efter foredraget døde Line Strini – 17 år gammel.

Fortsætter Lines foredrag
Peter Strini og hans kone Ann bearbejder stadig sorgen over tabet af datteren – blandt andet er de begyndt at holde foredrag.

Den 20. april 2016 gæster parret Gentofte Hovedbibliotek med foredraget ’Line og det positive liv’, hvor Lines foredrag på højskolen i Toftlund, spiller en vigtig rolle.

- Vi tager udgangspunkt i Lines eget foredrag og forsøger med hendes egne ord at fortælle, hvordan hendes sidste tid var. Og selvom det naturligvis var en hård tid, så er der også rigtig mange positive ting at fortælle. For Lines syn på livet var positivt, og det skinner igennem i foredraget, siger Peter Strini.

- Vi fortæller naturligvis også, hvordan vi oplevede Lines sygdomsforløb som forældre, og hvordan omgivelserne reagerede – og hvordan man bør reagere, når man har familie eller venner, der gennemlever en livskrise, som vi gjorde. På den måde henvender foredraget sig til alle, siger han.

24 livsbekræftende citater
Det er vigtigt for Peter og Ann Strini, at foredraget på Gentofte Hovedbibliotek bliver en åben og afslappet dialog med tilhørerne.

- Vi lægger op til en åben dialog, hvor man har mulighed for at spørge ind til de ting, som vi har været igennem som familie. Vi forsøger at skabe et positivt rum – helt i Lines ånd, siger Peter Strini.

Line Strinis positive livssyn lever også videre i 24 livsbekræftende citater, som hun samlede til en julekalender til sine forældre den sidste december, hun levede.

Hendes yndlingscitat ”Du kan ikke lukke mørket ude, men du kan lukke lyset ind”, står i dag skrevet på Team Rynkeby Trekantens cykeltrøjer, ligesom alle 24 citater efter hendes død er blevet samlet på en plakat, som Peter og Ann Strini sælger til fordel for Team Rynkebys indsamling til Børnecancerfonden.

Indtil videre er plakaten solgt i mere end 5.000 eksemplarer og har rejst over en halv million kroner til Børnecancerfonden.

Alle gæster ved foredraget på Gentofte Hovedbibliotek får et gratis eksemplar af plakaten.

Det er FOF Gentofte, der er vært ved arrangementet, og billetprisen på 100 kroner går ubeskåret til Team Rynkebys indsamling til Børnecancerfonden. Køb din billet på FOF.dk.

Lines plakat koster 100 kroner og kan bestilles hos Fotograf Helle S. Andersen.

På billedet fra venstre mod højre: Line, Peter, lillesøster Fie og Ann.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram