<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 09-06-2020

Lungesyg dreng inspirerede dansk assistent-landstræner til at løbe et halvmaraton

Morten Wieghorst kom på en lidt længere løbetur, end han havde regnet med, da han takkede ja til at deltage i Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet. Et særligt møde inspirerede ham til at løbe et halvmaraton.

Assistent-træneren for det danske fodboldlandshold, Morten Wieghorst, var lidt i tvivl om, hvorvidt han skulle løbe 30 eller 60 minutter, da han takkede ja til at deltage i Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet til fordel for Børnelungefonden i søndags.

En stram kalender og et par slidte knæ, gjorde den tidligere Celtic- og Brøndby-spiller usikker.

Men da han først stod på Skejby Sygehus søndag morgen, skete der noget.

Morten Wieghorst skulle deltage i et LIVE-interview til TV Avisen på DR sammen med den 14-årige sejler og lungepatient Magnus Heegaard, som Team Rynkeby Fondens eget Tour News tidligere har lavet et indslag om.

Magnus lider af en sjælden lungesygdom og har kun omtrent 20 procent tilbage af sin lungekapacitet, og derfor er han også i højrisikogruppen under coronaudbruddet.

Siden midten af marts har han derfor levet isoleret i familiens hjem sammen med sin mor, mens hans far og søster har levet i den anden ende af huset i Egå uden for Aarhus.

Magnus’ historie ramte Morten Wieghorst i sådan en grad, at kun han løbet ganske få omgange uden for Skejby Sygehus, før han besluttede sig for at løbe et halvmaraton.

- Der er nogen, der har gjort kilometerne længere siden sidst, pustede Morten Wieghorst, da han kom i mål.

- Det handler om inspiration. Jeg blev inspireret Magnus her til morgen. Mens vi løb rundt derude (ved Skejby Sygehus, red.) tænkte jeg, at hvis Magnus kan møde op – og han må have en vis frygt og bekymring i hovedet – så kan jeg også løbe et halvmaraton. Og det gjorde jeg lige akkurat.

- Det var hårdt, men tak Magnus. Det er stærkt af dig og din familie, sagde Morten Wieghorst efter løbet og opfordrede samtidig alle til at give et bidrag til Team Rynkeby Hjemmeskoleløbets indsamling til Børnelungefonden på MobilePay: 277 921

Se Morten Wieghorst komme i mål her.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram