<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 10-07-2016

Mirakeldrengen sendte Team Rynkeby af sted fra Odense

Bevæbnet med sit helt eget orange Star Wars Stormtrooper-gevær skød seksårige Anton rytterne fra Team Rynkeby Odense af sted mod Paris i morges.

1. etape, Odense: Alle odds var imod Anton, da han fik konstateret kræft for tre år siden. Kræfttypen, der ramte ham, rammer kun seks børn om året, og statistikken siger, at kun tre overlever.

- Lægerne forberedte os på, at chancerne for overlevelse ikke var gode, og at vi skulle planlægge, hvordan den sidste tid med Anton skulle være. Det var tre år i helvede, siger Jeanette Gervig Helbo-Themsen, mor til Anton.

Men Anton overlevede sygdommen – dog ikke uden mén.

- Det er ikke rødbedejuice, de fylder børnene med, så de kan overleve. I Antons tilfælde var kemoen så hård ved ham, at hans nyrer har taget skade, så vi vidste allerede sidste år, at han skulle nyretransplanteres, når den rette donor var fundet, siger Jeanette Gervig Helbo-Themsen.

Fars nyre redde Antons liv
Donoren skulle vise sig at være inden for rækkevidde – Antons far, Christian, skulle vise sig at være det perfekte match.

- Faktisk passede hans nyre så godt, at lægerne sagde, at de kunne have været kloner. Transplantationen blev gennemført 10. maj i år, og allerede et par uger senere var Anton fuld af liv igen, siger Jeanette Gervig Helbo-Themsen og fortsætter:

- Tænk sig at redde sit eget barns liv. Det vil jeg være Christian evigt taknemlig for. Jeg plejer at sige, at jeg gav ham livet, hans tyske knoglemarvsdoner gav ham en chance til, og Christian gav ham muligheden for at leve livet fuldt ud, siger hun.

I dag har Anton det godt, og den lille familie begynder at kunne se fremad.

- Siden transplantationen er Anton vokset tre centimeter og gået to skostørrelser op, og efter sommerferien skal han starte i børnehave – det glæder han sig utrolig meget til. Og så håber vi, at lægerne snart giver os lov til at tage Anton med på ferie til udlandet, så han kan komme ud at svømme og dykke. Det er vores drøm lige nu, siger Jeanette Gervig Helbo-Themsen.

Klokken 8:30 affyrede Anton sit Stormtrooper-gevær og sendte således Team Rynkeby Odense af sted mod Paris til fordel for børn med kræft.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram