Morten er med på cyklen hele vejen til Paris
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 12-07-2016

Morten er med på cyklen hele vejen til Paris

Jane Mølgaard Christensen mistede sin yngste søn Morten, der døde af kræft kun seks år gammel. Nu cykler hun til Paris for at hjælpe andre børn.

3. etape, Mari: På overrøret af Jane Mølgaard Christensens gule Team Rynkeby-racer sidder et billede af hendes yngste søn, Morten, og smiler til hende.

Billedet er en hjerteskærende påmindelse om, hvad hun og 1.500 andre gulklædte Team Rynkeby-ryttere kører til Paris for i disse dage.

Jane Mølgaard Christensens søn døde af kræft den 28. juni 2007 – kun seks år gammel.

- Det betyder meget for mig, at han sidder der og kigger op på mig. Når der er krise, så ved jeg, at han nok skal passe på mig – og så minder det mig om, hvad det er, vi kører for, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan godt mærke, at jo tættere vi kommer på målet, jo mere tænker jeg over turens formål. Og jeg frygter lidt for ankomsten til Paris – jeg tror, at det bliver meget hårdt følelsesmæssigt, siger Jane Mølgaard Christensen.

Begyndte at skrante
Mortens kræft blev opdaget i februar 2007.

Han begyndte pludselig at skrante lidt. Han blev ramt af lungebetændelse et par gange og halsbetændelse – og pandehulebetændelse fik han også.

- På det tidspunkt tænkte jeg, at der må være noget helt galt. Så jeg bad en læge om at undersøge ham på kryds og tværs, indtil han fandt ud af, hvad Morten fejlede, siger Jane Mølgaard Christensen, der sammen med hendes mand Lars også har to større børn.

En blodprøve viste, at Mortens infektionstal var for høje, og han blev sendt til undersøgelse på Esbjerg Sygehus, hvor lægerne først mente, at der blot var tale om en mellemørebetændelse.

Men allerede på vej hjem i bilen blev de ringet op af sygehuset. De ville have, at familien skulle vende om og komme tilbage med det samme. Lægerne frygtede, at Morten havde kræft.

- Der brød vores verden fuldstændig sammen, siger Jane Mølgaard Christensen.

Storesøster donerede rygmarv
Behandlingen af Morten blev sat i gang med det samme, og tre dage senere var de indlagt på Odense Universitetshospital.

Senere på Rigshospitalet fik familien at vide, at det eneste, der kunne redde Mortens liv, var en rygmarvstransplantation – Mortens storesøster Helene, der på det tidspunkt var 12 år, viste sig at være den perfekte donor.

- Hun tøvede ikke et sekund med at sige ja til transplantationen – hun ville gøre alt for at redde sin lillebror, fortæller Jane Mølgaard Christensen.

Morten reagerede godt på transplantationen, og det gik den rigtige vej. Men på 10. dagen fik han det pludselig dårligt. Og fire timer efter lægerne havde konstateret, at situationen var alvorlig, døde han.

Morten blev bare seks år gammel.

Vil gøre en forskel
På Team Rynkeby får Jane Mølgaard Christensen mulighed for at bearbejde sorgen over tabet af sønnen – og så kan hun samtidig give noget tilbage til Børnecancerfonden.

- Når man har været inden på børnekræftafdelingen og set alle de syge børn og deres familier, så får man et stort behov for at hjælpe. Jeg håber, at jeg med min deltagelse i Team Rynkeby kan være med til at gøre en forskel, siger hun.

Team Rynkebys årlige velgørenhedscykeltur slutter i Paris på lørdag, hvor op imod 5.000 mennesker ventes at modtage Team Rynkeby-karavanen – heriblandt Jane Mølgaard Christensens mand og hendes børn.

Du kan følge resten af Team Rynkebys tur til Paris live på www.team-rynkeby.dk/liveDK.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram