Nye, politiske værelseskammerater
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 17-07-2013

Nye, politiske værelseskammerater

Til daglig er de indædte, politiske modstandere. Men på Team Rynkeby er de forenet i samme dobbeltseng om den samme sag.

5. etape, Maastricht: Team Rynkeby forlader i dag Holland og bevæger sig ind i Belgien, hvor feltet skal kravle over Ardennerne og den frygtede opstigning Mur de Huy.

På NH Hotel i Maastricht, hvor syv af i alt 21 Team Rynkeby-hold har overnattet, har det været en rolig nat. Også på værelse 172, hvor kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen har delt værelse med Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

Det umage par er forenet som værelseskammerater på Team Rynkeby, og til trods for, at de til daglig er indædte, politiske modstandere, så er det store politiske drama på hotelværelserne udeblevet – også på NH Hotel, hvor de to toppolitikere blev præsenteret for en dobbeltseng.

- Det har da været lidt grænseoverskridende for os begge at skulle bo så tæt sammen. Og vi havde nok heller ikke på forhånd forestillet os, at det skulle ske. Men indtil videre er det gået i fordragelighed, siger Kristian Thulesen Dahl.

Roser hinanden
Turen til Paris handler om at samle penge ind til børn med kræft, og den gode sag, som har forenet de to politiske modstandere, har også fået dem til at finde gode sider ved hinanden.

- Manu er ekstremt hurtigt. Så inden jeg overhovedet når op på værelset, så har Manu både været i bad og taget tøj på og er på vej ned igen. Så når jeg kommer på værelset, så har jeg det hele for mig selv, siger Kristian Thulesen Dahl.

Og Manu Sareen hæfter sig særligt ved DF-formandens ordensans.

- Kristian er meget rydelig – det er helt vildt. Tingene er snorlige, og der er orden på det hele. Det gad jeg godt at kunne. Og så er det også en rigtig fin egenskab at have ikke at snorke – og det gør Kristian heller ikke, griner Manu Sareen.

Politisk drama i vente?
Mur de Huy, som Manu Sareen, Kristian Thulesen Dahl og det øvrige Team Rynkeby Ringe-hold, passerer efter godt 60 kilometers kørsel på dagens etape fra Maastricht til Dinant er 1.300 m lang og stiger et enkelt sted op til 26 procent.

Og det er måske bakken, som kan udløse det store politiske drama, filosoferer Kristian Thulesen Dahl.

- Måske er det Mur de Huy, som får det til at slå de gnister, som normalt opstår, når DF og Det Radikale mødes i Folketingssalen, smiler han.

Så slemt tror Manu Sareen dog ikke, at det kommer til at gå.

- Opgøret ligger mere mellem de unge og de gamle, og der har vi nok igen en alliance. De unge ’tyre’ på holdet går jo helt amok, griner han, og Kristian supplerer:

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at både Manu og jeg kommer hele vejen til toppen, men hvis vi ligger side om side mod slutningen, så vil der nok gå lidt sport i, hvem der kommer først op, siger Kristian Thulesen Dahl.

Manu er enig:

- Så vil jeg have Bjarne Riis’ sejr på Hautacam kørende på nethinden, hvor Bjarne glider ned og ser konkurrenterne an, hvorefter han stikker. Og så kommer jeg til at lave den her, griner Manu Sareen og kysser sine pegefingre og retter dem mod himlen – præcis som Bjarne Riis gjorde det efter etapesejren i 1996.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram