Overlæge hyldet for sin indsats i kampen mod børnekræft
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 30-11-2017

Overlæge hyldet for sin indsats i kampen mod børnekræft

Overlæge Karsten Nysom modtoger Børnecancerfondens ’Henrik Hertz-legat’ for sit utrættelige engagement i børnekræftforskningen.

I forbindelse med Børnecancerfondens uddelingsmøde i DGI-byen i København tirsdag aften modtog en enkelt forsker en særlig hæder.

Karsten Nysom, overlæge på Rigshospitalets børnekræftafdeling, modtog ’Henrik Hertz-legatet’ for ”sit utrættelige engagement i børnekræftforskningen og ikke mindst i børn med kræft”.

’Henrik Hertz-legatet’ er opkaldt efter Børnecancerfondens stifter, som i knap 40 år arbejdede som overlæge på Rigshospitalets børneafdeling. Her indså Henrik Hertz nødvendigheden i at skaffe målrettede midler til børnekræftområdet for at forbedre overlevelsen og vilkårene for børn og unge med kræft, hvilket i 1994 førte til etableringen af Børnecancerfonden.

Karsten Nysom har blandt andet været drivkraften bag og er i dag leder af enheden ’Ny medicin til børn med kræft’, som er den første nordiske afdeling for fase 1- og fase 2-forsøg med ny medicin til kræftsyge børn.

- Karsten Nysom arbejder ihærdigt med at få forsøg med de nyeste typer kræftmedicin til Danmark, så børn fra hele Norden kan få den bedste behandling, samtidig med at vi udvikler fremtidens behandlingsformer. Der ligger en kæmpe indsats bag, at kolleger fra Europa, Norden og resten af Danmark henviser deres patienter til Karsten Nysom og hans dygtige kolleger, siger Kirsten Holm, bestyrelsesformand i Børnecancerfonden, som begrundelse for, at netop Karsten Nysom modtog det prestigefyldte legat.

Karsten Nysom har forsket i børnekræft siden 1992 og de seneste år intensivt i udviklingen af ny medicin til den tredjedel af børn, der får tilbagefald af kræft, eller hvor der ikke findes et etableret behandlingstilbud.

’Henrik Hertz-legatet’ er på 250.000 kroner og skal bruges til forskning eller forskningsophold i udlandet med fokus på børnekræft.

Det er bare tredje gang, at legatet uddeles. Tidligere har Kjeld Schmiegelow, professor i børnekræft og overlæge på Rigshospitalet børnekræftafdeling, samt Henrik Hasle, professor i børnekræft og overlæge på børnekræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital modtaget legatet.

Tilbage

Team Rynkeby News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Kommende events

Se hvilke events, som Team Rynkebys lokale hold afholder den kommende tid.

Køb billet

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram