<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 12-07-2021

Professionelt test-setup skal holde corona ude af Team Rynkeby-karavanen

Med hjælp fra virksomheden PentaBase har Team Rynkebys 19 hold fået stillet et professionelt COVID-19-test-setup til rådighed, som skal sikre, at rytterne ikke smitter hinanden eller andre.

Dag 3, Rebild Bakker: Klokken er kun lidt i seks, da de første ryttere fra Team Rynkeby Vestsjælland banker på døren til værelse 5310 på Comwell Rebild Bakker.

Indenfor sidder holdkaptajn Niels Urban flankeret af holdets sygeplejerske Susan Larsen.

Af hensyn til rytternes sikkerhed og for at reducere risikoen for at rytterne spreder coronasmitte, har Team Rynkeby Fonden indgået en sponsoraftale med den odenseanske biotech-virksomhed, PentaBase.

Virksomheden har udviklet et sikkert og præcist test-setup, der giver mulighed for at COVID-19-teste folk ved hjælp af spytprøver og give svar inden for få timer.

Hvert af de 19 danske Team Rynkeby-hold har derfor fået udleveret test-kits, så holdenes sundhedspersonale kan COVID-19-teste rytterne to gange i løbet af ugen.

- Det giver Team Rynkeby-rytterne et meget sikkert setup. Hvis man tester hurtigt, kan man ikke nå at smitte hinanden. Vi har kunder, hvor vi har gennemført tusindvis af tests, og her kan vi se, at hvis man tester to gange om ugen med PCR, har man faktisk større sikkerhed, end hvis man er vaccineret, siger Ulf Bech Christensen, direktør i PentaBase.

Svar inden for få timer
Uden for værelse 5310 har en lille gruppe ryttere samlet sig, mens de forsøger at producere den påkrævede mængde spyt, der skal afleveres i et lille rør.

Dagens etape er sponsoreret af...

Prøven kræver 2 ml spyt, som for de fleste ryttere kræver, at tungen bliver sendt godt rundt i ganen en del gange, inden der er spyt nok. Men når spyttet først er leveret, skal der blot tilføres 2 ml konserveringsvæske, og så kan prøven opbevares ved stuetemperatur, indtil den kan leveres til et PentaBases laboratorier rundt om i landet.

Det betyder, at en af holdets hjælpere skal ud på en lille køretur for at aflevere holdets prøver, og så sikrer PentaBase, at rytterne får svar på deres prøve, inden for få timer.

- PentaBase har arbejdet med cancerdiagnostik i mere end 14 år, men da coronapandemien ramte tog vi den her samfundsopgave på os for at sikre, at landets virksomheder kan holde smitten ude af kontorer og produktionslokaler. Derfor er vi også meget stolte over, at vi på denne måde kan være med til at hjælpe Team Rynkeby med at gennemføre årets tur på en forsvarlig måde, siger Ulf Bech Christensen.

Sikker løsning på udfordring
For Team Rynkeby betyder hjælpen fra PentaBase, at man får en sikker løsning på coronaproblematikken.

- Holdet har taget rigtig positivt imod det. De ved godt, hvor vigtigt det er, at vi gennemfører testene, så vi kan holde vores lille boble, siger Niels Urban.

Og Susan Larsen supplerer:

- Vi er blevet klædt på, så vi kan anvende test-kittet selv. Og da vi prøvede det første gang, kunne vi gennemføre syv tests på 11 minutter, så det er ikke noget, der påvirker holdets rutiner i nævneværdig grad, siger hun.

Team Rynkeby kører lige nu Danmark Rundt til fordel for børn med kritiske sygdomme. Du kan følge turen via LIVE-kortet på Team Rynkebys website.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram