<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 08-07-2020

Regnvåde Danmark vækker minder om den famøse Paris-tur i 2014

Blæst, regn og kulde har præget årets Tour de Danemark. Hos Team Rynkeby Vestsjælland er man ikke blege for at sammenligne årets tur med den famøse regnsvejrstur til Paris i 2014.

5. etape, Gjellerup: For første gang i fem dage er rytterne fra Team Rynkeby Vestsjælland ikke drivvåde, da de stopper ind til formiddagsdepot på dagens 160 kilometer lange etape fra Holstebro til Horsens.

Temperaturen har sneget sig op i nærheden af 15 grader, og ind imellem har solen også tittet frem fra skyerne.

Det giver humøret et ekstra nøk opad på det vestsjællandske hold, der ligesom flere andre Team Rynkeby-hold lige nu kører Danmark tyndt, efter den årlige Paris-tur blev aflyst på grund af coronapandemien.

- Jeg har aldrig cyklet i så barskt vejr før, griner Niels Urban Hansen, holdkaptajn på Team Rynkeby Vestsjælland.

- Flere af de erfarne ryttere sammenligner sågar turen rundt i Danmark med den, vi havde til Paris i 2014, som blev ramt af noget af det værste sommervejr i Europa i mands minde. Vi har haft så meget vind på turen, at det har været svært at holde cyklerne på vejen. Derudover har det regnet og regnet og regnet, fortsætter han, mens en lille byge får de fleste af rytterne til at trække ind i en pavillon, som serviceholdet har sat op.

Opbakning på ruten
Men det barske, danske sommervejr er ikke gået ud over stemningen på holdet, fortæller holdkaptajnen.

- Humøret er super højt. Folk hygger sig, og de griner. Og det er det, der er det fede. På hvert eneste depot – lige meget hvor meget det har regnet – står folk og griner og hygger sig. Og hvis der er én ting, vi aldrig må gå ned på, er det hyggen, smiler han.

Team Rynkeby Vestsjælland gennemfører en fuld tur rundt i Danmark på otte etaper – præcis som turen til Paris. Holdet startede i Slagelse i lørdags og kørte via Maribo mod Sønderjylland, op ad Vestkysten til Esbjerg og videre til Holstebro. Herfra går det mod Horsens, Svendborg, videre til Nykøbing Falster og retur til Slagelse på lørdag. En tur på hele 1.300 kilometer.

- Det er virkelig sjovt at køre rundt i Danmark, fordi vi får så meget opbakning fra folk. Vi har været så privilegerede, at der mange steder på ruten har stået folk og klappet af os, når vi kører forbi. Og uanset om man kører til Holstebro eller til Oldensburg, handler det jo om at cykle, og bagsmækken og hyggen er den samme i Danmark eller på en tur til Paris, siger Niels.

Ansvar for sponsorerne
Team Rynkeby Vestsjælland var et af de første hold, der sadlede om og planlagde en Tour de Danemark, da Paris-turen ikke kunne gennemføres.

- Vi synes, vi skylder deltagerne og sponsorerne at give dem noget tilbage for alt det, som de har gjort for holdet og for indsamlingen.

- Deltagerne har ydet en enorm indsats for børn med kritiske sygdomme, og de har fortjent at få en hel uge på cyklen. Desuden har vi også et ansvar over for vores sponsorer, som fortjener at blive vist frem, siger han og fortsætter:

- Men vigtigst af alt er, at vi skal samle penge ind til børn med kritiske sygdomme. Vi skal ikke lægge os ned og kapitulere på grund af en coronapandemi. Vi har i stedet rejst os og fundet på noget andet – og det er super vellykket, siger Niels Urban Hansen.

Kort efter er rytterne igen i sadlen, og regnen er hørt op.

 

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram