Rigtig glædelig jul!
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 20-12-2013

Rigtig glædelig jul!

Vi har meget at være stolte af i 2013, skiver Team Rynkeby-direktør Carl Erik Dalbøge blandt andet i sin julehilsen. Læs den her.

For få uger siden så mere end 50.000 danskere med, da Tv3 SPORT viste programmet ’Team Rynkeby 2013’. Jeg så også programmet – til trods for, at jeg nogle uger for inden havde set den endelige version.

Men selvom jeg kendte handlingen og klippene, så ramte billederne mig alligevel endnu en gang. Jeg måtte hele følelsesregisteret igennem sammen med deltagerne. Fra den rørende afsked med familie og venner i Danmark, til de muntre billeder fra bagsmækken, til den hjertegribende kamp mod Huy, den smukke ankomst i Paris og endeligt stoltheden over at overrække en masse penge til Børnecancerfonden.

Det nytter noget
Og i år har vi masser at være stolte af. Igen i år lykkedes det os at indsamle den største enkeltdonation, som Børnecancerfonden nogensinde har modtaget – 15,2 mio. kr. ud af de 25,5 mio. kr., som i disse dage bliver uddelt til forskellige projekter. Det bør vi være stolte af.

I år fik vi også den glædelige nyhed om, at kampen mod børnekræft rent faktisk rykker sig. Sidste år overlevede tre ud af fire børn kræft – i dag er det fire ud af fem. Så arbejdet nytter noget.

Det betyder dog ikke, at vi er i mål. Børnekræft er stadig den hyppigste medicinske dødsårsag blandt børn i alderen 1-15 år. Samtidig er der stadig for mange børn, som overlever med så svære følgevirkninger af behandlingen, at de aldrig kommer til at leve et normalt liv. Så der er fortsat nok at tage fat på.

100 procent til Børnecancerfonden
Og det har vi gjort i Team Rynkeby i 2013. Efter hjemkomsten fra Paris i sommer blev Team Rynkeby omdannet til en fond, hvor vores ejere – Rynkeby Foods – dækker alle omkostninger. Det betyder, at vi nu kan sende alle indsamlede midler ubeskåret videre til Børnecancerfonden.

Samtidig har vi inviteret nye lande inden for i Team Rynkeby-projektet, så vi nu kan kæmpe kampen mod børnekræft i seks lande: Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne og Australien. I det hele taget går Team Rynkeby et spændende år i møde, som forhåbentlig vil være med til at gøre en mærkbar forskel for børnene og deres familier.

Og det er jo dem, det hele handler om. Ikke mindst i denne tid.

Til alle børn, familier, deltagere og sponsorer vil jeg gerne ønske jer en rigtig glædelig jul. Vi fortsætter kampen mod kræften i 2014.

De bedste hilsner

Carl Erik Dalbøge
Team Director
Team Rynkeby

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram