Skadedyr truer Paris-tur for 1.000 cykelmotionister
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 01-04-2015

Skadedyr truer Paris-tur for 1.000 cykelmotionister

Over 1.000 nye racercykler leveret til Team Rynkeby kan vise sig at være helt og aldeles ubrugelige, efter der er konstateret termitter i flere af cyklerne.

APRILSNAR: Over 1.000 motionscykelryttere fra Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøerne kommer måske alligevel ikke til at cykle til Paris med velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby til sommer.

Det frygter cykelholdets ledelse, efter der er konstateret carbon-termitter i en leverance af holdets cykler fra Italien.

De inficerede cykler er leveret til tre forhandlere på Sjælland, og termitterne blev konstateret i weekenden, da flere af cyklerne simpelthen faldt fra hinanden under en træningstur.

- Lige nu forsøger vi at få klarhed over problemets omfang. Vores håb er, at det kun er en enkelt leverance til nogle få hundrede danske ryttere, som er inficeret med termitter. Men hvis carbon-termitterne allerede har spredt sig på fabrikken i Italien, så kan problemet dog være langt mere alvorligt, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

I værste fald kan det betyde, at over 1.000 Team Rynkeby-ryttere står uden en cykel til sommerens tur til Paris.

En led, lille satan
Ifølge Frank Justesen, professor i skadedyrsbekæmpelse på Danmarks Teknologiske Universitet, kan Team Rynkeby stå med et særdeles alvorligt problem.

- Carbon-termitten er en led, lille satan, der er langt mere aggressiv end andre kendte arter af termitter. En koloni på få hundrede individer kan i løbet af ganske få timer fortære en hel carbon-ramme. Desuden spreder de sig lynhurtigt, hvis betingelserne er gunstige, siger Frank Justesen

Og der er ikke meget, man kan stille op, tilføjer han.

- Hvis først carbon-termitten har taget ophold på en carbon-ramme, så er den færdig. Det bedste, man kan gøre, er at isolere cyklen og lade termitterne spise op. Så forsvinder problemet af sig selv i løbet af en tre-fire dage, siger professoren.

Kig efter puds på cyklen
Hos Team Rynkeby opfordrer Carl Erik Dalbøge rytterne til at være ekstra agtpågivende i forbindelse med påskens træningssamlinger.

- Rytterne bør være meget opmærksomme på uregelmæssigheder på rammen. Hvis der er huller eller synligt puds på rammen, så bør man ikke deltage i påskens træningssamlinger. På den måde kan vi forhåbentligt inddæmme spredningen af termitterne, siger Team Rynkeby-direktøren.

Carl Erik Dalbøge opfordrer desuden Team Rynkeby-rytterne til at kontakte det lokale holds mekaniker, hvis man er i tvivl.

Team Rynkeby består i år af 1.430 cykelryttere og 350 hjælpere fordelt på 32 hold i fem lande. Holdet har indkøbt 1.050 nye carbon-cykler i år.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram