Skoleelever indsamler 17,6 millioner kroner til børn med kræft
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 04-05-2016

Skoleelever indsamler 17,6 millioner kroner til børn med kræft

97.000 skoleelever løb penge ind til Børnecancerfonden fredagen før påskeferien. Nu er resultatet af deres anstrengelser gjort op.

97.000 skoleelever deltog, da Team Rynkeby Skoleløbet blev afviklet på 295 skoler fra hele landet fredagen før påskeferien.

Under mantraet ’børn løber for børn’ var eleverne med til at sætte fokus på kampen mod børnekræft ved at løbe penge ind til Børnecancerfonden gennem mikrosponsorater fra venner og familier.

Og mange bække små, gør som bekendt en stor å.

Således har eleverne indsamlet ikke mindre end 17.573.907 kroner, som går ubeskåret til Børnecancerfonden.

- Vi er fuldstændig overvældede af elevernes engagement, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden, der står bag Team Rynkeby Skoleløbet.

- Det har været fantastisk at opleve fællesskabet ude på skolerne og se, hvordan eleverne på tværs af klasser og årgangen har stået sammen side om side for at gøre en indsats for de kræftramte børn og deres familier. Det er nærmest rørende, fortsætter han.

Gør en mærkbar forskel
Det er blot anden gang, at Team Rynkeby Fonden afvikler Team Rynkeby Skoleløbet. Første gang var i 2015, hvor 34.000 elever fra 100 skoler deltog i løbet.

Ifølge Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden, har det stor betydning for indsatsen mod børnekræft, at så mange børn fra hele landet involverer sig i børnekræftsagen.

- Team Rynkeby Skoleløbet giver børnene meget mere end blot motion. Mange skoler har sat børnekræft på skoleskemaet, og børnene har dermed fået en større viden om, hvad det vil sige at have en alvorlig sygdom – og at det er helt okay at snakke om. Derudover har børnene oplevet, at de kan gøre en forskel for børn, der ikke har de samme muligheder som dem selv.

- Jeg er meget rørt over den kæmpe indsats, som Team Rynkeby-deltagerne og tusindvis af skoleelever, lærere og lokale sponsorer har ydet. Det er intet mindre end fantastisk. Den store donation kommer til at gøre en mærkbar forskel i børnekræftforskningen fremover, og jeg ved, at den også har en stor symbolsk betydning for de familier, der har børnekræft tæt inde på livet, siger Marianne Nielsen.

Team Rynkeby Skoleløbet gentages i 2017, hvor der udover Danmark og Sverige også vil deltage skoler fra Norge og Finland.

Datoen er den 7. april 2017, og Team Rynkeby Fonden har netop åbnet for tilmeldingen.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram