Team Rynkeby-direktør: ”Flere danskere skal have mulighed for at cykle til Paris”
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 20-04-2018

Team Rynkeby-direktør: ”Flere danskere skal have mulighed for at cykle til Paris”

Med oprettelsen af et nyt hold i Danmark gør Team Rynkeby plads til knap 1.000 danske ryttere på Nordens største velgørenhedscykelhold den kommende sæson.

Om to en halv måned cykler 880 danske motionscykelryttere til Paris med velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby.

Men faktisk kunne antallet af deltagere have været en hel del højere.

Sidste år ansøgte knap 1.500 danskere om en plads på Team Rynkeby, men på grund af manglen på pladser måtte velgørenhedscykelholdet skuffe mere end hver tredje ansøger.

- Vi har i flere år ment, at vi nu var nået grænsen for, hvor store vi kan blive i Danmark. Ikke i forhold til antallet af ansøgere, men i forhold til sponsorfundamentet på det enkelte hold. Vi ønsker ikke, at for mange hold i de samme områder skal slås for meget om de samme sponsorkroner, og derfor har vi været meget påpasselige med at vækste i Danmark de senere år, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Vokser uden for Danmark
Mens antallet af danske Team Rynkeby-ryttere har været nogenlunde stabilt siden 2015/16-sæsonen, hvor velgørenhedscykelholdet gennemførte sin seneste udvidelse i Danmark, er antallet af ryttere i Sverige, Norge og Finland i samme periode steget med godt 50 procent – fra 620 ryttere i 2016 til 920 ryttere i dag.

 
- Vi har haft fokus på at oprette nye hold i de områder, hvor vi har haft flest ansøgere, men ingen hold, og derfor har de seneste års vækst også været målrettet Sverige, Norge og Finland. Det har dog desværre betydet, at vi de senere år har haft nogle områder i Danmark, hvor vi har haft mange ansøgere, men kun få pladser, siger Carl Erik Dalbøge.

Nyt dansk hold
Det forsøger Team Rynkeby dog at råde bod på nu. For første gang siden sommeren 2015 opretter Team Rynkeby et nyt hold i Danmark.

Tidligere på sæsonen offentliggjorde velgørenhedscykelholdet, at en gruppe ildsjæle fra den vestlige del af København har fået lov at etablere Team Rynkeby Vestegnen, der bliver det 19. hold i Danmark og Team Rynkebys sjette hold i københavnsområdet.

- Vi vil gerne give flest muligt danskere mulighed for at blive en del af vores fællesskab og tage turen med os til Paris. Vi har traditionelt set mange ansøgere i hovedstadsområdet og samtidig er der et godt sponsorgrundlag. Derfor er det også her, at vi nu opretter et ekstra hold. Dermed håber vi, at vi den kommende sæson kan involvere endnu flere danskere i projektet og skuffe færre ansøgere, når de nye hold udtages i løbet af september, siger Carl Erik Dalbøge.

Hvis du har interesse i at være med på Team Rynkeby i 2019, så kan du allerede nu tilkendegive din interesse på www.team-rynkeby.dk/ansøg. Du kan opdatere din ansøgning helt frem til ansøgningsfristen den 17. august 2018.

Tilbage

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram