Team Rynkeby-direktør: Vi tvinger ikke nogen til at støtte
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 10-03-2016

Team Rynkeby-direktør: Vi tvinger ikke nogen til at støtte

Det er naturligvis ganske frivilligt, om eleverne eller deres forældre skal støtte børn med kræft, fastslår Team Rynkeby Fondens direktør efter kritik på Ekstra Bladets ”Nationen”.

I et brev til Ekstra Bladets ”Nationen” retter en far i dag en skarp kritik mod Team Rynkeby Skoleløbet, fordi løbet – ifølge faren – forsøger at rejse penge til børn med kræft på en ”usmagelig” måde.

Faren hæfter sig ved en bestemt formulering i det forældrebrev, som Team Rynkeby Fonden har udleveret til de 295 danske skoler, der deltager i løbet på næste fredag – fredagen før påskeferien.

- Problemet for mit vedkommende som forældre er sedlens ordlyd, hvor i det hedder, at ”Inden løbet skal eleverne indgå sponsoraftaler med familie, naboer og venner. Sponsorerne giver alle et lille beløb (…) pr. omgang, eleven løber”, skriver han til Ekstra Bladet.

- Ud fra dette opstilles der en økonomisk betingelse for eleven for at kunne deltage i løbet og hermed tage del i undervisningen denne dag.

- Med Rynkeby-løbets præmis for deltagelse mener jeg, at nu må nok være nok og vi har hos os bestemt, at vores børn ikke deltager pga. denne præmis. Grunden er udover det nævnte ret simpel; nemlig, at vi ikke vil tvinges til at støtte et bestemt formål blot, fordi en skoleleder/kommune har bestemt det, fortsætter han.

Ingen tvinges til at støtte
Men ingen skal føle sig tvunget til at samle penge til børn med kræft. Sådan lyder det fra Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden, der står bag Team Rynkeby Skoleløbet.

- Jeg er meget, meget ked af, at denne far føler sig ”tvunget” til at samle penge ind til børn med kræft – for det er på ingen måde en præmis for at være med i Team Rynkeby Skoleløbet.

- Det er naturligvis ganske frivilligt, om eleverne og deres forældre ønsker at deltage i indsamlingen til Børnecancerfonden. Hensigten med løbet er, at eleverne skal ud og dyrke noget motion samtidig med, at de får mulighed for at være en del af et fællesskab, der gør en reel forskel for børn med kræft. Det handler ikke om den enkelte elevs præstation, men om, hvad eleverne kan udrette i fællesskab på tværs af skolerne, siger Carl Erik Dalbøge, der dog medgiver, at forældrebrevet kan misforstås.

- Når vores intention med løbet ikke er går klart nok igennem til denne forælder, så skal vi naturligvis formulere os mere klart fremover, siger han.

I alt deltager 107.000 skoleelever fra 336 skoler i Danmark og Sverige i Team Rynkeby Skoleløbet. Alle bidrag går ubeskåret til henholdsvis Børnecancerfonden i Danmark og Barncancerfonden i Sverige.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram