<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 20-09-2014

Team Rynkeby donerer 23,5 mio. kr. til Børnecancerfonden

Team Rynkeby slog alle rekorder, da velgørenhedscykelholdet her til formiddag overrakte den største check til Børnecancerfonden nogensinde.

Team Rynkeby afsluttede her til formiddag en vellykket cykelsæson, da velgørenheds-cykelholdet på Torvet i Ringe overrakte årets indsamlede midler til Børnecancerfonden.

23.498.000 kr. stod der på den check, som Team Rynkeby-debutanten Bubber overrakte til Børnecancerfondens direktør, Marianne Nielsen.

Donationen er den største enkeltdonation, Børnecancerfonden nogensinde har modtaget, og over 50 procent større end Team Rynkebys hidtidige rekord på 15,2 mio. kr.

- Jeg er ovenud lykkelig på børnenes vegne. Selvom det i dag lykkes at helbrede fire ud af fem børn, som rammes af kræft, så er kræft stadig den sygdom, som tager livet af flest danske børn i alderen 1-15 år. Derfor er der behov for mere målrettet forskning i børnekræft, og det er hovedsageligt det, pengene fra Team Rynkeby skal bruges til, siger Marianne Nielsen.

Vil kunne mærkes
Sidste år uddelte Børnecancerfonden i alt 25,5 mio. kr., så Team Rynkebys donation på 23,5 mio. kr. kommer til at kunne mærkes i forskningen i børnekræft, fortæller Marianne Nielsen.

- Vi har stadig en masse ubesvarede spørgsmål i forhold til børnekræft. Vi ved eksempelvis ikke, hvorfor børn får kræft, og så har vi en meget stor udfordring i forhold til at begrænse de følgeskader, som børnene får af kræftbehandlingen. Pengene fra Team Rynkeby gør, at vi fortsat kan støtte en række livsvigtige forskningsprojekter, siger Marianne Nilsen.

Yderligere 11,7 mio. kr.
I alt deltog 1.150 ryttere og 285 hjælpere fra seks lande på årets Team Rynkeby-tur til Paris, og de 23,5 mio. kr. til Børnecancerfonden er indsamlet af de danske deltagere.

Udover donationen til den danske Børnecancerfonden har Team Rynkeby de seneste uger også afleveret penge til børnekræftorganisationer i Sverige, Norge, Færøerne og Australien – 11,7 mio. kr. i alt. Og den 24. september overrækker Team Rynkeby årets sidste check til den finske børnecancerfond.

- Da året gik i gang, havde jeg på ingen måde troet, at vi skulle slå sidste års rekorddonation – og at vi så gør det så overbevisende skyldes ene og alene, at dette års deltagere på Team Rynkeby har ydet en helt igennem fantastisk indsats, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Team Rynkeby sætter i disse dage holdene til næste års tur. I alt kommer ca. 1.500 ryttere og 350 hjælpere fordelt på 32 lokale hold fra fem lande til at tage turen til Paris med Team Rynkeby i uge 28 næste år.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram