Team Rynkeby donerer 32,8 millioner kroner til Børnecancerfonden
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 26-09-2015

Team Rynkeby donerer 32,8 millioner kroner til Børnecancerfonden

Børnecancerfonden modtog den største donation nogensinde, da Team Rynkeby overrakte årets indsamlede midler her til formiddag.

Kampen mod børnekræft fik en stor, økonomisk håndsrækning, da velgørenhedscykelholdet, Team Rynkeby, overrakte årets indsamlede midler til Børnecancerfonden på Torvet i Ringe lørdag formiddag.

Donationen fra Team Rynkeby er på hele 32.830.091 kroner, hvilket er 40 procent mere end sidste år og den største donation, Børnecancerfonden nogensinde har modtaget.

- Det er et fantastisk resultat, og jeg er ovenud taknemmelig på børnenes vegne, siger Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

- Fire ud af fem børn bliver i dag helbredt for kræft, men halvdelen overlever med varige skader fra den intensive behandling. Den her donation er med til at sikre, at vi kan forske endnu mere i kræft hos børn og udvikle behandlingen, så alle børn en dag overlever kræft og efterfølgende får et liv med de samme muligheder som deres jævnaldrende, fortsætter hun.

Donationen fra Team Rynkeby svarer nogenlunde til det beløb, som Børnecancerfonden uddelte hele sidste år – hovedsageligt til forskning i børnekræft.

6,2 millioner kroner fra skoleelever
De mange millioner har Team Rynkebys 1.100 danske deltagere indsamlet det seneste år ved at indgå sponsoraftaler med 3.500 danske virksomheder.

Samtidig har 34.000 skoleelever fra 100 danske skoler bidraget med 6,2 millioner kroner til det samlede beløb ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet fredagen før påskeferien.

Og særligt den indsats imponerer Marianne Nielsen.

- Det er imponerende, at skoler over hele landet har gjort sådan en kæmpe indsats for børn med kræft. Jeg har selv været rundt på skolerne og oplevet det store engagement, og skolebørnenes indsats for andre børn er dybt rørende, siger hun.

Overrækker penge i hele Norden
Udover donationen til Børnecancerfonden i Danmark har Team Rynkeby også samlet penge ind i Sverige, Finland, Norge og på Færøerne. Team Rynkebys totale bidrag til kampen mod børnekræft forventes derfor at blive omkring 47 millioner kroner i år.

Rynkeby Foods A/S dækker alle omkostninger i Team Rynkeby Fonden, og det betyder, at alle indsamlede bidrag går ubeskåret til kampen mod børnekræft.

Siden 2002 har Team Rynkeby indsamlet omkring 140 millioner kroner til kampen mod børnekræft.

Team Rynkeby består i 2016 af 1.600 ryttere og 400 hjælpere fordelt på 38 hold i fem lande.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram