Team Rynkeby dropper cykeltur til Paris – satser i stedet på virtuel cykling
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 01-04-2019

Team Rynkeby dropper cykeltur til Paris – satser i stedet på virtuel cykling

Team Rynkebys årlige cykeltur til Paris skal fremover afvikles virtuelt. Det sker for at bringe velgørenhedscykelholdet ud til en større og mere global målgruppe.

Bemærk datoen (aprilsnar): Næste sommer kører Team Rynkebys gulklædte velgørenhedskaravane til Paris for sidste gang – i hvert fald på den måde, som cykelholdet har gjort det hver sommer siden 2002.

Fremover skal den årlige cykeltur til Paris afvikles virtuelt.

Det står klart, efter Team Rynkeby Fondens bestyrelse har vedtaget en ny digital strategi, der skal omdanne Team Rynkeby til et internationalt e-sport-cykelhold.

Det fortæller Team Rynkeby Fondens direktør, Carl Erik Dalbøge.

- E-sport og virtuel cykling er i voldsom vækst i Europa og Nordamerika lige nu, og markedet vil blot blive endnu større de kommende år. E-sporten giver os mulighed for at udvide vores aktiviteter til et globalt publikum uden at være begrænset af deltagernes fysiske lokation. Derfor har vi besluttet at flytte Team Rynkebys nuværende aktiviteter ud i cyberspace og etablere os som et rent e-sport-cykelhold, siger Carl Erik Dalbøge.

Fokus på verdensmål
Det digitale skifte betyder blandt andet, at Team Rynkebys velgørenhedsryttere fremover kan gennemføre turen til Paris uden at forlade deres eget hjem.

Rytterne monterer blot deres racercykel i en såkaldt ”hometrainer”, der er koblet til nettet, og via en tv-skærm kan de cykle igennem et computeranimeret landskab til Paris sammen med deres holdkammerater fra hele verden.

- Grafikken er måske en smule mere flydende ude i virkeligheden, men ellers kan jeg kun se fordele ved at afvikle turen på denne måde fremover. Det bliver blandt andet markant billigere og mere sikkert for deltagerne at være med. Derudover reducerer vi vores klimaaftryk og vores ressourceforbrug, hvilket skaber en større ansvarlighed omkring vores projekt. Ændringen er i det hele taget helt i tråd med FN’s 17 Verdensmål for en mere bæredygtig udvikling, siger Carl Erik Dalbøge.

Firdobler deltagerantallet
Ifølge Team Rynkeby Fondens direktør vil velgørenhedscykelholdet firdoble antallet af ryttere i forbindelse med overgangen fra fysisk cykelhold til e-sport-cykelhold.

- Lige nu er antallet af brugbare hoteller den største barriere for Team Rynkebys internationale ekspansion. Ved at deltagerne kører turen fra deres eget hjem, forventer vi at kunne gøre plads til omkring 8.000 ryttere allerede i 2021 og måske det dobbelt året efter, siger han.

Hvis du kunne tænke dig at deltage i Team Rynkebys allersidste fysiske cykeltur til Paris næste sommer, så er der nu åbnet for ansøgninger på Team Rynkebys website.

Photos: Zwift.com

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram