Team Rynkeby giver 43 millioner kroner til børn med kræft
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 24-09-2016

Team Rynkeby giver 43 millioner kroner til børn med kræft

Børnecancerfonden modtager 43 millioner kroner fra velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby. Pengene skal hovedsageligt bruges til forskning i børnekræft.

Børnecancerfonden har netop modtaget den største donation i fondens 21-årige historie.

Det skete, da velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby her til formiddag overrakte de penge, som holdets godt 1.100 danske deltagere har indsamlet det seneste år.

Donationen på 43.006.524 kroner er hele 31 procent større end sidste års rekorddonation fra Team Rynkeby.

- Jeg er meget glad på børnenes vegne. Og jeg er dybt taknemmelig for den imponerende indsats, de danske Team Rynkeby-deltagere har ydet for kampen mod børnekræft igen i år. At Team Rynkeby så trofast og massivt bakker op om fondens arbejde er helt afgørende for, at vi kan gøre en forskel for børn med kræft og deres familier, siger Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Penge til forskning
Børnecancerfonden skal bruge størstedelen af donationen fra Team Rynkeby på at finansiere forskning i børnekræft.

- Den danske børnekræftforskning er blandt verdens bedste, men børnekræft er stadig årsag til flest sygdomsrelaterede dødsfald hos børn over ét år. Samtidig har halvdelen af de børn, der overlever kræft, varige skader efter sygdommen og behandlingen, så der er stadig lang vej før, alle børn overlever en kræftdiagnose og får et liv med de samme muligheder som deres jævnaldrende, siger Marianne Nielsen.

Børn har indsamlet millioner
En stor del af de penge, som Team Rynkeby har samlet ind i år, stammer fra Team Rynkeby Skoleløbet – et landsdækkende motions- og velgørenhedsløb, der i år havde deltagelse af næsten 100.000 danske skoleelever.

Eleverne indsamlede ikke mindre end 17,6 millioner kroner ind til Børnecancerfonden.

- Skolerne, eleverne og deres forældre har været helt fantastiske. Vi er blevet mødt med overvældende engagement. Team Rynkeby Skoleløbet har i den grad været med til at bringe børn sammen på tværs af klasser, skoler og landegrænser, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

I alt donerer Team Rynkeby Fonden 65,5 millioner kroner til kampen mod børnekræft i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Færøerne.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Lotteri

Skal du vinde en helt ny Škoda Fabia? Så køb en lodseddel til vores landsdækkende lotteri.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram