Team Rynkeby har mistet en af sine oprindelige 12
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 12-06-2018

Team Rynkeby har mistet en af sine oprindelige 12

Det er med dyb sorg, at Team Rynkeby Fonden har modtaget beskeden om, at en af projektets grundlæggere og helt store ildsjæle, Kurt Jørgensen, er død. Han døde i går efter længere tids sygdom.

”I år er min sidste tur”, sagde Kurt Jørgensen med et skævt smil efter hver eneste af sine 11 ture til Paris med Team Rynkeby.

Men når sommeren var ovre, og ansøgningsfristen for næste års tur nærmerede sig, så var Kurt Jørgensens navn alligevel at finde på listen.

Kurt kunne ikke slippe Team Rynkeby, og Team Rynkeby kunne ikke slippe ham.

Den forhenværende frømand fra Tommerup på Fyn var med på den allerførste tur til Paris i 2002, og de følgende 10 år var han en af de absolut drivende kræfter i det projekt, der startede som en halvtosset idé til Rynkebys årlige julefrokost, og som senere udviklede sig til en af de største velgørenhedssucceser i Norden.

”Det er en helt speciel følelse at ankomme til Concorde-pladsen. Alle er helt euforiske. Der bliver krammet, og folk lykønsker hinanden. Man har været så tæt sammen i en hel uge, og pludselig står man der og har nået sit mål. Selvom jeg efterhånden har prøvet det en del gange, så rejser hårene sig stadig på armene, når vi cykler de sidste kilometer op ad Champs-Élysées. Det er en følelse, jeg aldrig bliver træt af”, sagde Kurt Jørgensen i bogen ’Team Rynkeby – cykling, sammenhold og en god sag’, der udkom i forbindelse med Team Rynkebys 10-årsjubilæum i 2011.

Det år deltog Kurt Jørgensen i sin 10. tur til Paris, og han blev således den første Team Rynkeby-rytter, der nåede den milepæl.

Team Rynkeby bestod på det tidspunkt af 584 ryttere og 130 hjælpere fordelt på 11 danske og to svenske hold, og der var sket meget med projektet, siden Kurt Jørgensen og de 11 andre drog til Paris den første gang og indsamlede 38.000 kr. til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital.

Blandt andet var Team Rynkeby Ringe begyndt at køre efter de nye cykel-GPS’er. Teknologien havde mere eller mindre overflødiggjort Kurt Jørgensens omhyggeligt laminerede kort, der de forgangne år havde ledt holdet sikkert til Paris. Frømanden havde dog ikke selv den store tiltro til de elektroniske kort, så han beholdt de laminerede i baglommen for en sikkerheds skyld. De opmærksomme ryttere i feltet vidste således, at teknologien havde spillet kortførerne et puds, når Kurt Jørgensen trak ud fra sin plads længere nede i feltet, og trak op til fronten i et hurtigt ryk, mens han hev kortene op af baglommen.

Kurt Jørgensen gennemførte dog ikke sin 10. tur – som vidst nok også skulle have været den sidste. På en grusvej på grænsen til Belgien styrtede han alvorligt og sluttede turen i en hospitalsseng.

De følgende år fulgte han Team Rynkeby på sidelinjen, men projektet og Paris trak stadig i ham.

Og i sommeren 2017 var han så med igen. Forenet med sin søn, Thomas Bak, der det år tog sin 10. tur med serviceholdet. Det år var Kurt Jørgensen 71 år gammel og stadig i fantastisk form.

Blandt andet kunne han tidligt på sæsonen og i strid modvind cykle de knap 200 km fra hjemmet i Tommerup til sommerhuset på Djursland – helt alene som så mange gange før.

Kurt Jørgensen var en utrættelig kriger. En fantastisk holdkammerat, der med sine utallige historier og sit milde væsen kunne sprede glæde og optimisme på selv de mørkeste regnvejrsdage på landevejen. Den sommer ramte euforien ham i Paris for 10. gang, og han fik sit 11. Eiffeltårn klistret på cyklen.

Turen blev hans sidste.

Kort inden checkoverrækkelsen i september 2017 blev Kurt ramt af en tumor i hjernen. Manden, der igennem så mange år havde kæmpet for kræftsyge børn, var nu selv uhelbredeligt syg. Der var ikke noget, at lægerne kunne stille op.

Kurt Jørgensen sov stille ind den 11. juni 2018 omgivet af sin familie. En ægtemand, en far, en bedstefar – og en fantastisk holdkammerat vil for altid være savnet.

Ære være hans minde.

Kurt Jørgensen bisættes på fredag den 15. juni kl. 15 fra Tommerup Kirke.

Tilbage

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram