Team Rynkeby kom alligevel til Paris
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 04-07-2020

Team Rynkeby kom alligevel til Paris

Coronapandemien satte en stopper for Team Rynkebys cykeltur til Paris. Men det forhindrede ikke Team Rynkeby Midt-Vest i at lægge vejen forbi Paris.

1. etape, Paris: Lad det være sagt med det samme. Hovedvej 513 mellem Struer og Lemvig føles ikke helt som Champs-Élysées.

Og den vindblæste landsby med det navnkundige navn Paris knap 10 kilometer øst for Lemvig føles heller ikke helt som sin franske navnesøster.

Men ingen deltagere på Team Rynkeby Midt-Vest så ud til at ønske sig andre steder hen, da velgørenhedscykelholdet i formiddags tog hul på en fire dage lang cykeltur fra Lemvigs Paris til København.

- Det er jo forløsningen på mange måneders træning, og man kan da godt mærke, at spændingen begynder at komme op i kroppen på en, siger Leon Friborg Jeppesen, holdkaptajn på Team Rynkeby Midt-Vest.

- Det har været vigtigt for os at få en afslutning på sæsonen. Om det så er Paris i Frankrig eller København, det gør ikke så meget. Det er sammenholdet, der er vigtigt, og det er det, vi skal have til at blomstre på denne tur, fortsætter han.

Følelsesmæssig rutsjetur
Sammen med 56 andre Team Rynkeby-hold fra otte lande skulle Team Rynkeby Midt-Vest i dag have sat sig i sadlen for at cykle de godt 1.300 kilometer til den franske hovedstad.

Men det satte coronapandemien en effektiv stopper for, og derfor bliver de seneste 10 måneders arbejde for Børnecancerfonden og Børnelungefonden rundet af med en cykeltur gennem Danmark med start i den lokale Paris.

- Vi har cyklet igennem byen på mange af vores træningsture, og da vi så ikke kunne cykle til Paris i år, synes vi, det var oplagt at starte turen her, siger Leon Friborg Jeppesen, som indrømmer, at dette års sæson har været lidt en følelsesmæssige rutsjetur.

- Rejsen hertil har været fantastisk, men coronaen har været en udfordring, som vi dog har fundet en god løsning på. Det tog lige en weekend, hvor folk skulle sluge skuffelsen over ikke at komme til Paris, men da vi så fik talt om de nye planer, har holdet virkelig samlet sig om denne tur rundt i Danmark.

- Der skulle i virkeligheden ikke ret meget overtalelse til. Der er et fantastisk sammenhold på Team Rynkeby, så folk er klar på det, siger Leon Friborg Jeppesen.

Bedre sponsorpleje
Godt halvdelen af Team Rynkebys danske hold kører i den kommende uge en tur rundt i Danmark, og for Anny Overgaard, der i år skulle have kørt sin niende tur til Paris, er det vigtigt, at sæsonen bliver rundet ordentligt af med en lidt større tur.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan komme til Paris. Men lige nu glæder vi os bare over, at vi kan få lov at cykle i større grupper, og så har en tur rundt i Danmark jo også den fordel, at vi rigtigt kan komme til at vise vores sponsorer frem, siger Anny Overgaard.

- Stemningen er ret god på vores hold. Og så synes vi også, at det er lidt sjovt, at vi kan få lov at starte i Paris, når vi nu ikke kan få lov at slutte der, siger hun.

Team Rynkeby Midt-Vest kører fire etaper i Danmark. Dagens etape er godt 180 kilometer lang og tager holdet til Vejle.

 

 

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram