<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 09-07-2021

Team Rynkeby med store forventninger før nationale Tours

Lang tids forberedelse kulminerer i disse dage, når Team Rynkebys 59 hold bevæger sig ud på nationale rundture for at samle ind til børn med kritisk sygdom. Forventningerne til en mindeværdig uge er kæmpestore, siger direktør.

Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby må for andet år i træk samle ind til børn med kritisk sygdom uden den traditionelle tur til Paris som projektets kulmination. Og for andet år i træk er det den globale coronapandemi, som har sat en stopper for turen sydpå.

Men ifølge direktør for Team Rynkeby Fonden, Carl Erik Dalbøge, adskiller dette år sig alligevel markant fra sidste år. Den kommende uges nationale rundture i deltagerlandene er nemlig forbundet med store forventninger og bliver utvivlsomt en oplevelse for livet.

- I år er det forventningens glæde, der fylder, og vi er et helt andet sted end sidste år, konkluderer Carl Erik Dalbøge, umiddelbart før de 59 hold skal på farten.

- Den oprindelige plan var – selvfølgelig - at køre til Paris, og derfor er det, uanset hvordan vi vender og drejer det, en ny plan, at vi skal køre rundt nationalt. Men i år oplever jeg, at glæden over det, der venter, er langt større end skuffelsen over, at vi ikke skal køre til Paris. Så det er en ny plan A, ikke en plan B, siger han og fortsætter:

- I år er vi rigtig godt forberedte. Alle landecheferne og holdkaptajnerne har lavet et fantastisk stykke arbejde med at stykke nationale tours og gode ruter sammen. Vi har blandt andet et tysk hold, der slutter ved Brandenburger Tor. Vi har en stor fællesstart i Københavns Zoo og et hold, der lægger ud i LEGOLAND, bare for at nævne nogle eksempler. Så vi er helt overbeviste om, at alle deltagere får en oplevelse for livet.

Større synlighed end nogensinde før
Med de mange holds tilstedeværelse lokalt giver årets store cykelkulmination samtidig markant større synlighed end normalt, når holdene som en gul organisme bevæger sig mod syd i retning Paris.

Artiklen fortsætter under banneret...

Det betyder, at der vil blive lagt mere mærke til Team Rynkeby-projektet i de nuværende otte deltagerlande: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne, Tyskland og Schweiz end vanligt, og det kan gavne på flere fronter.

- Jeg hæfter mig især ved, at vi i år bliver mere synlige i alle vores respektive holds hjemlande end nogensinde før. Vi får i den grad vist projektet frem og får sat det lys på projektet, som det fortjener. Det gælder både projektets indsamling og generelt, men det gælder også ift. at få nye ryttere og servicepersonale med til næste år. Det er et stort plus i en ekstraordinær situation, siger Carl Erik Dalbøge.

Ansvar som rollemodel
Direktøren minder dog samtidig om, at med den større synlighed følger også et stort ansvar, som de flere tusinde ryttere og servicepersonale alle skal medvirke til at løfte.

- Det handler eksempelvis om vores opførsel i trafikken, og at vi ikke efterlader skrald, hvor vi kører. Det har vi alle dage haft stort fokus på, men det er også klart, at med større synlighed på landevejen nationalt følger der også en større forpligtelse og et større ansvar til at vise os frem som den rollemodel, vi gerne vil være, minder han om.

Forventer flere støttekroner
Sammenlignet med sidste år på samme tidspunkt ser det også rigtig godt nu med de indsamlede penge. Så Carl Erik Dalbøge er optimistisk omkring, at totalen overstiger sidste års total på 8,8 mio. euro.

- Coronapandemien har også drillet os i år, men sammenlignet med sidste år er vi foran i indsamlingen. Der er generelt mange gode og kreative indsamlinger, og i Danmark, Norge, Sverige og Finland har vi takket være et stort og flot arbejde fra alle involverede leveret et stærkt resultat på Team Rynkeby Skoleløbet. Det medvirker til, at jeg samlet forventer, at vi overgår sidste års resultat, siger Carl Erik Dalbøge.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram