<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 15-07-2021

Team Rynkeby-ryttere fik rørende møde med børn og personale på kræftafdeling

Team Rynkeby-ryttere besøgte torsdag børnekræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital og fik en rørende påmindelse om, hvorfor de lige nu cykler gennem Danmark.

Dag 5, Aarhus: Velgørenhedscykelrytterne fra Team Rynkeby kører netop nu rundt i Danmark til fordel for børn med kritiske sygdomme.

Holdet skulle egentlig have været til Paris, men coronapandemien fik Team Rynkeby til at sadle om og arrangere en tur rundt i Danmark.

Hjemmebaneturen har haft den gevinst, at det har givet Team Rynkeby mulighed for at komme lidt tættere de børn og familier, turen handler om.

Og torsdag formiddag fik deltagerne på Team Rynkeby Storstrøm således en rørende påmindelse om, hvorfor de lige nu okser rundt på de danske landeveje, da de besøgte børnekræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Artiklen fortsætter under billedet af Mikael Kastrup Hansen...

- Vi besøgte også børnekræftafdelingerne, da vi cyklede rundt i Danmark sidste år. For mig personligt var det en meget emotionel oplevelse at få manifesteret grunden til, hvorfor vi kører, og hvorfor vi samler penge ind til børn med kræft, siger Mikael Kastrup Hansen, holdkaptajn på Team Rynkeby Storstrøm.

- Jeg synes derfor, at jeg skylder mit hold at vise, hvorfor vi kører. Projektets formål skal ikke bare være noget, man læser om – deltagerne skal have lov at se børnene, personalet og de afdelinger, hvor børnene nu en gang er, fortsætter han.

Det skal gøre indtryk
Holdet besøgte også børnekræftafdelingen på Aalborg Universitetshospital i tirsdags, og ifølge holdkaptajnen har besøgende været vigtige for deltagerne.

- Sådan et besøg sætter sig. Det er noget, der bliver snakket om, når vi kommer frem til hotellet om eftermiddagen. Det er ikke fordi, det lægger en dæmper på stemningen, men jeg møder fast besluttede blikke, når deltagerne fortæller om de indtryk, møderne med børnene giver dem. Og det er jeg glad for – for det skal gøre indtryk. Deltagerne skal forstå, hvor vigtig deres indsat er for børnene, siger Mikael Kastrup Hansen.
 

Dagens etape er sponsoreret af...


 

 

Besøgene har også en positiv effekt på Team Rynkebys indsamlingsarbejde for Børnecancerfonden, mener han.

- Det gør, at deltagerne gør en ekstra indsats i indsamlingsarbejdet, fordi de kan bruge de her møder i fortællingen om projektet, når de rækker ud til deres netværk eller sidder til et selskab og fortæller om deres arbejde i Team Rynkeby-projektet, siger han.

Rørende møde
Det er Hanne Geert-Jørgensen, der er førstegangsrytter på Team Rynkeby Storstrøm, enig i.

- Jeg var en af dem, som i starten havde svært ved at bede om sponsorater. Men når man tænker på børnene og deres kamp, og hvor meget vores arbejde rent faktisk hjælper forskningen, så gør det det noget lettere at bede om hjælp fremover, siger hun.

- Jeg har selv børnebørn – og et barnebarn på alder med en af de små drenge, vi mødte på Skejby i dag. Det sætter nogle tanker i gang. Det er rørende. Og så giver det bare så god mening at være med. Jeg har ikke fortrudt det et sekund.

- Efter sådan et besøg har vi alle en tanke på børnene og i det hele taget, hvor vigtigt dette projekt er. Den kamp, som børnene og deres forældre må igennem, må være ubeskrivelig, siger Hanne Geert-Jørgensen.

Team Rynkeby Storstrøm slutter dagens etape i Holbæk. I morgen kører holdet sin sidste etape af årets tur rundt i Danmark.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram