Børnelungefonden lancerer ny oplysningsfilm

Nyheder om Team Rynkeby skoleløbet

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Skoleløb - 15-11-2016

Børnelungefonden lancerer ny oplysningsfilm

Ny oplysningsfilm sætter fokus på, hvorfor tusindvis af skoleelever skal løbe til fordel for lungesyge børn, når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles fredagen før påskeferien næste år.

Når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på flere hundrede danske skoler til foråret, så sker det blandt andet for at rejse penge og opmærksomhed til lungesyge børn.

Alle de penge, som eleverne indsamler i forbindelse med løbet, går nemlig ubeskåret til Børnelungefonden, der hovedsageligt skal bruge pengene til at finansiere forskning i nogle af de mest alvorlige lungesygdomme blandt børn.

Som optakt til Team Rynkeby Skoleløbet har Børnelungefonden derfor lanceret en ny oplysningsfilm, der sætter ansigt på nogle af de børn, der er ramt af alvorlige lungesygdomme.

Blandt andet fortæller Nanna Kjær Markussen, der blev lungetransplanteret som 19-årig efter at have siddet med ilt 24 timer i døgnet i ni måneder, om udfordringen ved at være lungesyg som barn.

- Bare sådan noget som at bukke sig ned og binde sine sko og følge med de andre i normalt gåtempo var svært for mig. Jeg har altid gået enormt langsomt, fortæller hun.

- Det blev bare værre med årene. Og jo ældre jeg blev, jo sværere fik jeg ved alting, siger Nanna Kjær Markussen blandt andet i filmen.

Svært at forstå
I filmen forklarer læge Signe Bruun også, hvordan raske luftveje ser ud i forhold til luftvejene hos et barn med et svært astmatilfælde.

- Med filmen ønsker vi at vise de elever, der skal deltage i Team Rynkeby Skoleløbet, hvordan de lungesyge børn og deres familier bliver påvirket af alvorlig lungesygdom. Man kan jo sjældent se på et lungesygt barn, at barnet er sygt, og derfor kan det også være så svært at forstå, siger Søren Houman, bestyrelsesformand i Børnelungefonden.

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på skoler i Danmark, Sverige, Finland og Norge fredagen før påskeferien – fredag den 7. april 2017.

Det er gratis at være med og tilmelding skal ske på www.team-rynkeby.dk/tilmeldskole senest 24. februar 2017.

Se filmen her:

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram