Nyheder om Team Rynkeby skoleløbet

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Skoleløb - 16-04-2021

Corona eller ej – på Højby Skole løber de for lungesyge børn, som de plejer

Højby Skole har deltaget i Team Rynkeby Skoleløbet hvert eneste år, siden løbet blev afviklet første gang. Og i år er ingen undtagelse, selvom coronaen fortsat spøger.

Højby Skole i Odense er en af de knap 250 skoler, der på trods af den usikre coronasituation har valgt at tilmelde sig Team Rynkeby Skoleløbet.

Løbet afvikles til fordel for Børnelungefonden den 4. juni 2021, og selvom skoleåret har udviklet sig noget anderledes, end de fleste lærere forestillede sig for et år siden, så har det været vigtigt for elever og lærere på Højby Skole at være med i Team Rynkeby Skoleløbet igen i år.

Det fortæller lærer og idrætskoordinator, Linn Lykkegaard-Larsen.

- Børnene har godt af at bevæge sig, når de er i skole, fordi det styrker deres koncentration. Glade børn er børn i bevægelse, og glade børn lærer bedst. Derfor deltager vi også altid i skolernes motionsdag op til efterårsferien, men vi kan sagtens løbe flere gange om året – derfor er vi også med i Team Rynkeby Skoleløbet igen i år, siger hun.

Fællesskab på tværs
Linn Lykkegaard-Larsen peger samtidig på, at de tilbagevendende motionsaktiviteter skaber et særligt fællesskab på tværs af klasser og aldersgrupper.

- Nu ved vi naturligvis ikke, hvordan vi kan afvikle Team Rynkeby Skoleløbet i år. Men tidligere år har det været sådan, at hele skolen løber ruten rundt om skolen på samme tid. Og her er mange af de store elever rigtig gode til at tage de små i hånden og gå eller løbe en tur med dem. Det betyder rigtig meget for alle elever, at der på den måde kan knyttes bånd på tværs, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet..

Samtidig er løbet også blevet lidt af en begivenhed for medarbejderne på skolen.

- I løbet af årene med Skoleløbet er medarbejderne blevet grebet af stemningen, og flere af underviserne og ledelsen løber faktisk også med. Skoleløbet er blevet en event, som vi også glæder os til i kollegastaben siger Linn Lykkegaard-Larsen.

Forskellige forudsætninger
Op til løbet bruger mange lærere samtidig anledningen til at få italesat den mere alvorlige del af løbet – nemlig indsamlingen til Børnelungefonden og de alvorligt lungesyge børn.

- Vi bruger løbet til at tale med børnene om, at der kan være forskel på, hvad man kan. Hvis man har astma – eller andre lungesygdomme – kan det eksempelvis være svært at følge med, når man leger eller spiller bold. Løbet er en god ramme til at tale om, at vi er forskellige og har forskellige forudsætninger, men at vi sammen kan være med til at gøre en indsats for de lungesyge børn, siger Linn Lykkegaard-Larsen, der stadig håber, at Højby Skole kan lave en stor fest ud af Team Rynkeby Skoleløbet.

- Normalt gør vi det til en begivenhed for alle lærere og elever, ligesom vi inviterer forældre og lokalområdet til at komme og heppe på eleverne eller løbe sammen med dem. Men hvis det ikke bliver muligt, så inddeler vi skolen i mindre grupper, og så finder vi en anden måde at afvikle det på – for vi skal deltage, som vi plejer, siger hun.

Hvis din skole skal være en del af Team Rynkeby Skoleløbet i år, skal du tilmelde den senest den 22. april 2021.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram