Deadlinen nærmer sig – 70.000 skoleelever er nu tilmeldt Team Rynkeby Skoleløbet

Nyheder om Team Rynkeby skoleløbet

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Skoleløb - 13-02-2019

Deadlinen nærmer sig – 70.000 skoleelever er nu tilmeldt Team Rynkeby Skoleløbet

70.000 elever fra 216 danske skoler er indtil videre tilmeldt Team Rynkeby Skoleløbet. Det tal vil dog sandsynligvis stige, når lærerne vender tilbage fra vinterferie på mandag.

Mens en stor del af landets skoleelever lige nu holder vinterferie, er frivillige fra velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby ved at planlægge, hvad eleverne skal lave den sidste skoledag inden påskeferien – den 12. april 2019.

Her deltager en stor del af landets skoler nemlig i Team Rynkeby Skoleløbet, der afvikles til fordel for Børnelungefonden.

Hele 70.000 elever fra 216 danske skoler er indtil videre tilmeldt løbet, men det tal vil sandsynligvis stige, når lærerne vender hjem fra ferie på mandag, lyder vurderingen fra Team Rynkeby Fondens direktør Carl Erik Dalbøge.

- Løbet er blevet en tradition for mange skoler, så der er nok en del, der bare ikke er blevet tilmeldt endnu, så dem skal vi naturligvis have kontakt til i den kommende uge. Jeg tænker, at vi nok kan komme tæt på omkring 300 skoler, inden vi får set os om, siger Carl Erik Dalbøge.

Løfter i flok
Det er femte gang, at Team Rynkeby Fonden arrangerer Team Rynkeby Skoleløbet.

De to første år blev løbet afviklet til fordel for Børnecancerfonden, og siden 2017 er løbet blevet afviklet til fordel for Børnelungefonden.

Alene sidste år løb eleverne 7,5 millioner kr. ind til Børnelungefonden – penge som hovedsageligt at blevet brugt på at støtte livsvigtig forskning i kritiske lungesygedomme blandt børn.

- Det er en vigtig præmis for løbet, at det er fuldstændig ligegyldigt, hvor meget den enkelte elev bidrager med. Den vigtigste læring, børnene skal tage med sig hjem på påskeferie, er, at de rent faktisk kan være med til at gøre en forskel for nogle meget syge børn, hvis de løfter i flok. Hvis ikke 108.000 skolebørn havde bundet løbeskoene sidste år, så havde Børnelungefonden ikke uddelt 5,3 millioner kroner til forskning for en måned siden. Så simpelt er det, siger Carl Erik Dalbøge.

Nyt koncept
Og netop for at sætte fokus på fællesskabet og fjerne fokus fra den enkelte elevs præstation, har Team Rynkeby Fonden i år ændret en smule på konceptet.

I år kan eleverne inden løbet sælge små sponsormærkater til familie og venner og lokale erhvervsdrivende, som for en valgfri donation kan få deres navn og en lille hilsen på mærkaten. Alle mærkaterne bliver efterfølgende klæbet op på en sponsorvæg på skolen.

- I forbindelse med selve løbet skal der gerne hænge en masse navne og hilsner, der hver især repræsenterer en ukendt donation. Det skal vise eleverne, at de med en fælles indsats kan gøre en reel forskel for alvorligt syge børn, siger Carl Erik Dalbøge.

Hvis din skole skal være med i Team Rynkeby Skoleløbet 2019, så skal du tilmelde den senest den 26. februar 2019. Det er gratis at deltage i løbet.

Se de tilmeldte skoler her:

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram