Millioner fra skoleløb uddelt til forskere

Nyheder om Team Rynkeby skoleløbet

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Skoleløb - 28-01-2019

Millioner fra skoleløb uddelt til forskere

Sidste år løb 108.000 danske skoleelever 7,5 millioner kroner ind til Børnelungefonden i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet. Nu er den del, der skal bruges på forskning, uddelt.

Børnelungefonden har netop uddelt de forskningsmidler, som 108.000 skolebørn løb ind i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet i 2018.

Ud af de i alt 7,5 millioner kroner, som børnene løb ind sidste år, modtager en række udvalgte forskningsprojekter ca. 5,3 millioner kroner til forskning i børnelungesygdomme – et område som får alt for lidt fokus både i sundhedsvæsnet og i forskningsverdenen. 

- Det er fantastisk at kunne give børnelungeområdet sådan en energiindsprøjtning. Med støtte i millionklassen til nogle af landets allerdygtigste forskere på børnelungeområdet, sikrer vi bedre og ny viden om, hvordan lungesygdomme hos børn opdages, behandles og forebygges. Det er forskning, der er livsvigtig for vores små lungepatienter, så de får den bedst mulige behandling. Og dermed de bedste vilkår for et godt liv i både barne- og voksenårene, siger Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden og Lungeforeningen.

Den resterende del af donationen fra Team Rynkeby Skoleløbet bliver blandt andet brugt på oplysning og information samt på aktiviteter for de lungesyge børn og deres familier.

Stolthed blandt deltagere og børn
Også hos direktør i Team Rynkeby Fonden, Carl Erik Dalbøge, er der stor glæde og stolthed over at kunne uddele de indsamlede midler til livsvigtig forskning.

- I Team Rynkeby tror og håber vi på, at de mange penge, som Team Rynkeby-deltagerne –sammen med tusindvis af danske skolebørn – indsamler via Team Rynkeby Skoleløbet, gør en markant forskel for gruppen af kritisk lungesyge børn. Jeg oplever en enorm stolthed både blandt vores Team Rynkeby-deltagere og blandt de mange tusinde skolebørn, der løber penge ind til deres lungesyge jævnaldrende, siger Carl Erik Dalbøge.

Lungesygdomme rammer hårdt
En lungesygdom rammer ikke kun børnene hårdt. Det er også en alvorlig kamp for resten af familien. Mange af de børn, der er hårdest ramt, bliver aldrig raske.

De lever døgnet rundt med, at de ikke har luft nok. Derfor er helt dagligdags ting som børnehave, skole, en bustur eller bare en tur ned og købe ind ofte ikke muligt.

Børnene er i konstant i fare for at få infektioner, og selv en mindre forkølelse kan have meget alvorlige konsekvenser.

- Børn med lungesygdom har meget forringet livskvalitet, og det har stor indflydelse på både deres og deres familiers hverdag. Samarbejdet mellem Børnelungefonden og Team Rynkeby tilfører forskning i børnelungesygdomme midler i en hidtil uset størrelsesorden. Børnelungeområdet har længe været stærkt underprioriteret, så støtten er både meget glædelig og meget kærkommen, og gør en stor forskel i arbejdet med at sikre de syge børn den mest optimale behandling, fortæller Klaus Bønnelykke, der er formand for børnelungelægernes faglige selskab DSPAP.

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles igen den 12. april 2019. Deadline for tilmelding er den 26. februar 2019. Se mere på www.team-rynkeby.dk/skoleløbet.

Se forskningsprojekterne, som Børnelungefonden støtter med midlerne fra Team Rynkeby Skoleløbet 2018.

Se de tilmeldte skoler til Team Rynkeby Skoleløbet 2019

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram