Professor: ”Jeg håber, de børn vil blive ved med at løbe”

Nyheder om Team Rynkeby skoleløbet

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Skoleløb - 07-03-2018

Professor: ”Jeg håber, de børn vil blive ved med at løbe”

Kampen mod alvorlige lungesygdomme blandt børn er afhængig af de 108.000 danske skoleelever, der deltager i Team Rynkeby Skoleløbet den 23. marts 2018.

Flere end 100.000 børn i Danmark lider af en lungesygdom - og i mange år har der ikke været midler nok til at forske i børnelungesygdomme og til at hjælpe lungesyge børn og deres familier.

Derfor var glæden også stor, da Team Rynkeby Skoleløbet sidste år donerede 10,4 millioner kroner til Børnelungefonden, der nu er blevet omsat til en række konkrete forskningsprojekter.

Det fortæller næstformand for Børnelungefonden og direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt, i en ny film, som Børnelungefonden har offentliggjort på sin Facebook-side i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet 2018.

- På mange niveauer er vi begejstrede og optimistiske over, at vi sætter gang i forskningen, fortæller Anne Brandt i filmen.

Vi er afhængige af børnene
Børnelungefondens mål med uddelingen af forskningsmidler er at understøtte ny forskning til bedre diagnostik, behandling og forebyggelse af kritiske lungesygdomme hos børn. Donationen fra Team Rynkeby Skoleløbet sætter også gang i en vigtig oplysningsopgave og hjælp til lungesyge børn og deres forældre.

Det er selvfølgelig ikke kun hos Børnelungefonden, at stemningen er høj. Modtagerne af forskningsbevillingerne er også dybt taknemmelige, hvilket de ikke lægger skjul på i filmen.

- Helt konkret betyder det jo, at vi har mulighed for at ansætte nogle forskere til at gå direkte ind i de konkrete projekter, siger Kim G. Nielsen, overlæge og leder af Dansk Børnelungecenter på Rigshospitalet.

Også på Dansk BørneAstma Center ser professor og forskningsleder Hans Bisgaard noget symbolsk smukt i, at det er børn, der løber pengene ind til at forskerne kan hjælpe lungesyge børn.

- Jeg håber de børn vil blive ved med at løbe, fordi vi er helt afhængige af dem, siger han i filmen.

Vil løfte børnelungeområdet
I 2018 sætter over 341 skoler igen motion og velgørenhed på skoleskemaet ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet.

Tidligere har indsamlingen fra skoleløbet gjort en stor forskel for børnecancerområde, men nu går indsamlingen altså til Børnelungefonden.

- Vi håber og tror på, at de mange penge, vi samler ind også dér, kan gøre en markant forskel, fortæller Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Se filmen her:

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram