Skoleelever løber 5 mio. kr. ind til kampen mod børnekræft

Nyheder om Team Rynkeby skoleløbet

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Skoleløb - 04-06-2015

Skoleelever løber 5 mio. kr. ind til kampen mod børnekræft

34.000 skoleelever løb fem millioner kroner ind til kampen mod børnekræft, da 102 skoler fra hele landet deltog i Team Rynkeby Skoleløbet før påske.

Mange bække små gør som bekendt en stor å. Det var også tilfældet, da 34.000 skolelever fra 102 skoler fra hele landet deltog til Team Rynkeby Skoleløbet før påskeferien.

Løbet blev afviklet som et almindeligt motionsløb – dog med den tilføjelse, at eleverne inden løbet skulle forsøge at skaffe en lille donation fra familie og venner per omgang eller kilometer, den enkelte elev løb.

Elevernes anstrengelser er nu gjort op hos Team Rynkeby Fonden, der står bag Team Rynkeby Skoleløbet. I alt har eleverne indsamlet 4.943.948 kroner, som doneres ubeskåret til Børnecancerfonden.

Børnecancerfondens direktør Marianne Nielsen glæder sig over den store indsats fra landets skoleelever.

- Det er utroligt fint at opleve så mange børn, der har lyst til at gøre en indsats for andre børn. Det skal de have en stor tak for. Jeg har været ude på flere skoler og set, hvordan eleverne og deres lærere virkelig har knoklet for hver en krone, siger Marianne Nielsen og tilføjer:

- Mange kender jo en kammerat, en bror eller søster, der enten har eller har haft kræft, og de har set, hvor hårdt kræft påvirker børn, fordi de rammes af mere aggressive kræftsygdomme end voksne, som derfor kræver en intensiv behandling. I fællesskab har de 34.000 skoleelever gjort en imponerende indsats for at hjælpe børn med kræft.

Penge til forskning
Størstedelen af pengene fra Team Rynkeby Skoleløbet skal bruges til at finansiere forskning i børnekræft, men der bliver også brugt penge som direkte støtte til de kræftsyge børn og deres familier.

- I modsætning til kræft hos voksne så ved man ikke, hvorfor børn får kræft. Børnecancerfonden støtter derfor forskning i børnekræft, fordi der stadig er mange ting, vi ikke ved, og som gør det svært at behandle og helbrede alle børn med kræft. Vi arbejder for, at alle børn skal overleve en kræftsygdom med udsigt til et godt liv uden alvorlige bivirkninger og senfølger af den intensive behandling. Den flotte donation fra Team Rynkeby Skoleløbet er en kærkommen hjælp til det arbejde, siger Marianne Nielsen.

Flere penge i vente
Antallet af elever i Team Rynkeby Skoleløbet har gjort Team Rynkeby Skoleløbet til Danmarks største velgørenhedsløb. Og løbet kan faktisk vise sig at rejse endnu flere penge til Børnecancerfonden inden skoleåret er omme.

- Der er en række skoler, der har udsat afholdelsen af løbet til senere, og det betyder, at donationen til Børnecancerfonden meget vel kan blive en halv til en hel million kroner højere, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Team Rynkeby Fonden afholder Team Rynkeby Skoleløbet igen næste år. Løbet afvikles fredagen før påskeferien, den 18. marts 2016.

Tilmeldingen er gratis og sker her: www.team-rynkeby.dk/tilmeldskole.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram