Team Rynkeby har gjort fredagen før påskeferien til en ny, stor motions- og velgørenhedsdag for skoleelever

Nyheder om Team Rynkeby skoleløbet

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Skoleløb - 24-01-2018

Team Rynkeby har gjort fredagen før påskeferien til en ny, stor motions- og velgørenhedsdag for skoleelever

Knap 120.000 skoleelever er indtil videre tilmeldt Team Rynkeby Skoleløbet, der afvikles på skoler i hele Norden fredagen før påskeferien. Skolerne vil gerne lære eleverne, at de kan være med til at gøre en forskel, lyder det.

Hele 165.000 skoleelever løb alt hvad de kunne til fordel for børn med kritiske sygdomme, da ’Team Rynkeby Skoleløbet’ blev afviklet på 525 skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland fredagen før påskeferien sidste år.

Og meget tyder på, at Team Rynkeby Skoleløbet kan blive lige så stort i år.

En uge før tilmeldingsfristen den 2. februar er 120.000 elever fra 405 skoler indtil videre tilmeldt motions- og velgørenhedsløbet, der er det seneste af en række initiativer, som velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby står bag.

Løbet afvikles som et almindeligt motionsløb, hvor eleverne i løbet af en time eller to skal forsøge at løbe så mange omgange som muligt. Samtidig har de mulighed for at indgå mikrosponsorater med deres familie og venner. Og med tusindvis af deltagende elever, så er det ikke småpenge, at Team Rynkeby Skoleløbet kan være med til at rejse til børn med kritisk sygdom.

De seneste tre år har danske, svenske, norske og finske skoleelever løbet knap 40 millioner kroner ind til børn med kritisk sygdom i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet.

Værdierne er vigtige
Men hvis man spørger Team Rynkeby Fondens direktør, Carl Erik Dalbøge, så er størrelsen af det indsamlede beløb ikke det vigtigste, når man taler om Team Rynkeby Skoleløbets succes.

- Jeg mener, at det er langt mere interessant at tale om det fællesskab og de værdier, som Team Rynkeby Skoleløbet bidrager med i skolen. Der er efterhånden ikke mange ting, som vi positivt kan samles om, men i Team Rynkeby Skoleløbet er det ret enkelt. Eleverne samles om en ubetinget positiv sag, hvor de med en relativt begrænset indsats hver især kan være med til at gøre en reel forskel for nogle syge børn. Samtidig har skolerne mulighed for at italesætte nogle værdier om, at man skal hjælpe mennesker, der har det svært. Jeg tror, at det er først og fremmest det, der tiltrækker skolerne, siger Carl Erik Dalbøge og fortsætter:

- Derudover har vi naturligvis skabt en pakke omkring Team Rynkeby Skoleløbet, som er let af gå til for lærerne. De får en handlingsplan, en undervisningspakke, samtlige materiale, og så får de mulighed for at tale deres egen deltagelse ind i en større kontekst. Det er vigtigt, siger han.

Bredere dannelsesperspektiv
Holluf Pile Skole i Odense er en af de mange danske skoler, der har gjort Team Rynkeby Skoleløbet til en fast tilbagevendende tradition.

Når Team Rynkeby Skoleløbet 2018 afvikles fredagen før påskeferien, bliver det fjerde gang, at Holluf Pile Skole deltager med samtlige 700 elever.

Ifølge skoleleder Nanna Lohman giver Team Rynkeby Skoleløbet mulighed for at give eleverne et bredere dannelsesperspektiv.

- I det daglige arbejder vi meget med at forsøge at give vores elever en bevidsthed om, at de skal hjælpe, når nogen har det svært. Det gælder i klasselokalet og i skolegården, men det gælder også ude i det omgivende samfund. Med Team Rynkeby Skoleløbet får vi mulighed for at give eleverne et bredere dannelsesperspektiv, fordi vi får anledning til at tematisere nogle sygdomsproblematikker på en anden måde, end vi kan hvis eleverne skal skrive en opgave om lungesyge børn, siger Nanna Lohman.

Elever gør en meget konkret forskel
Men det er ikke kun i skolerne, at det bliver muligt at tematisere nogle sygdomsproblematikker som følge af Team Rynkeby Skoleløbet. Pengene, som eleverne samler ind, er også med til at gøre en forskel.

Sidste år indsamlede de danske skoleelever ikke mindre end 10,4 millioner kroner til Børnelungefonden i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet, og de penge er netop kommet ud at arbejde i forskningsmiljøerne, så danske læger kan blive bedre til at helbrede alvorligt lungesyge børn.

En af de forskere, som har modtaget penge som følge af Team Rynkeby Skoleløbet, er Kim Gjerum Nielsen, overlæge, dr. med, klinisk forskningslektor ved Københavns Universitet og leder af Dansk Børnelunge Center på Rigshospitalet.

Centeret har modtaget 3,3 millioner kroner til at forske i medfødte eller tidligt opståede kritiske lungesygdomme hos børn, som der lige nu findes meget lidt viden om.

- Sygdommene er tilstede allerede fra fødslen eller opstår i de første leveår, hvilket ofte forhindrer, at lungerne udvikler sig normalt. Sygdommene medfører risiko for svært nedsat fysisk aktivitet, nedsat livskvalitet og lungefunktion, eventuelt tidlig død og kræver mange gange ekstraordinære og belastende behandlinger, siger Kim Gjerum Nielsen og fortsætter:

- Bevillingen vil give et solidt afsæt for igangsættelse af vigtige forskningsprojekter inden for flere af disse områder og vil kunne bane vejen for etablering af et professorat til varetagelse af denne livsvigtige forskning i bedre diagnostik, behandling og forebyggelse af kritiske lungesygdomme hos børn, forklarer han.

Skoler kan tilmelde sig Team Rynkeby Skoleløbet frem til og med den 2. februar 2018: www.team-rynkeby.dk/tilmeldskole.

Se de tilmeldte skoler her:

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram