Indskoling

1. Indskoling

Nedenfor følger forskellige elementer, som du som lærer kan plukke i og bruge til at introducere eleverne i indskolingen til Team Rynkeby Skoleløbet og livet som barn med en alvorlig lungesygdom. 
 

Det hurtige forløb:

  • Læs billedbogen om Albert (Power Point), som har en lungesygdom, for eleverne. Alberts historie står som noter i Power Point-præsentationen sammen en række øvelser. Historien og øvelserne kan også downloades som PDF (ca. 15 min.)

  • Giv eleverne en kopi af illustrationen fra Alberts historie og lad dem farvelægge den. Bed eleverne om at vise tegningen derhjemme og genfortælle historien om Albert.

 

Ekstra øvelser:

  • Leg: Lad eleverne prøve, hvordan det er at have en alvorlig lungesygdom ved at trække vejret gennem et sugerør (ca. 5-10 min.).

  • Leg: "Alle dem som" er en god introduktionsleg, hvor eleverne bliver opmærksomme på lungernes funktion ved at komme med eksempler på, hvornår lungerne bruges (ca. 15 min.).

  • Film: Børn med lungesygdomme, deres forældre og børnelungelæger fortæller om børnenes hverdag med en alvorlig lungesygdom, og hvorfor Team Rynkeby Skoleløbet gør så stor en forskel for de børn, der er ramt af lungesygdomme. Se eller download filmen (ca. 5 min.).

  • Film: "Dagdrømmeri" om en lungesyg pige, skrevet og produceret af skuespiller Line Kruse. Se filmen (ca. 2 min.). 


 

Det fulde forløb:

Hvis du vil vide mere og gå et spadestik dybere i undervisningen har vi sammensat et undervisningsforløb, der varer ca. 45 minutter. Læg mærke til, at flere af elementerne går igen fra "Det hurtige forløb". 

Materialet er udviklet af Lungeforeningen på vegne af Børnelungefonden i samarbejde med Signe Rohde Kommunikation, illustrator/grafiker Anja Løfkvist og læge Jonathan Grønbæk fra Dansk BørneAstma Center.

Tak til Skuespiller Line Kruse og livilungerne.dk

Lungeforeningens vision er et samfund, hvor flere mennesker har sundere lunger - livet igennem.
 Læs mere på www.lunge.dk.

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram