FAQ's

 

Deltagelse

Hvornår kører Team Rynkeby turen til Paris i 2022?
Cykelturen til Paris afvikles fra den 9. til 16. juli 2022.

Hvordan kommer jeg med på Team Rynkeby?
Du skal udfylde ansøgningsskemaet på vores website. Ansøgningsskemaet finder du her.

Hvorfor får alle ansøgere ikke lov til at være med på Team Rynkeby? 
Vi ønsker ikke, at Team Rynkeby skal være større, end vi kan sikre, at alle deltagere får en god oplevelse. Det betyder blandt andet, at deltagerne skal have deres cykler og tøj i ordentlig tid, og at der skal være nok hotelværelser af en fornuftig standard til alle. Vi ønsker med andre ord ikke at vokse hurtigere, end at logistikken kan følge med. Derudover er det også vigtigt for os, at alle deltagere kender projektets mål og værdier, så vi sikrer kontinuiteten i projektet.


Hvornår får jeg svar på min ansøgning? 
Ansøgningsfristen for at komme med på Team Rynkeby i 2022 er den 29. august 2021. Den 8. september 2021 får du besked om, hvorvidt du er med i den videre udvælgelsesproces. Alle hold til 2022-turen er udtaget inden udgangen af september 2021.

Hvad koster det at være med?
I 2022 koster det 19.690 DKK at være rytter på Team Rynkeby. Prisen dækker carbon-cykel, cykeltøj, hoteller og mad. Dertil kan der komme ekstra udgifter (typisk 2.000 til 5.000 DKK) til vintercykeltøj, cykelsko, cykelbriller, træningsture, færgetransport, ekstra overnatninger samt hjemtransport fra Paris. Hjælperne betaler 3.850 DKK for at være med.

Skal jeg skaffe sponsorer for at få lov at komme med?
Alle deltagere på Team Rynkeby forpligter sig til at gøre en indsats for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme. Nogle deltagere har let adgang til virksomheder, som ønsker at blive sponsor – andre har lidt sværere ved det. Derfor sætter vi heller ikke noget beløb på, hvor meget den enkelte deltager skal bidrage med – vi siger blot, at alle skal gøre en indsats.

Har I et hold i mit lokalområde?
Du kan se den komplette holdoversigt på vores website.

Kan jeg starte mit eget hold?
Hver gang Team Rynkeby udvider og starter nye hold, sker det på initiativ af lokale kræfter. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at du kan være med til at starte et Team Rynkeby-hold op i dit lokalområde – selvom vi med 19 danske hold måske er ved at nå grænsen for, hvor mange hold vi kan være i Danmark. Kontakt Jesper Bjerg, Country Manager for Team Rynkeby Danmark, for at drøfte mulighederne.

Min virksomhed vil gerne stille vores eget hold – kan vi det?
Team Rynkeby Fonden er åbne for mange typer af samarbejder. Kontakt Jesper Bjerg, Country Manager for Team Rynkeby Danmark, for at drøfte mulighederne.

Hvordan sammensætter jeg en god ansøgning til Team Rynkeby?
Vi lægger stor vægt på, at alle deltagere er dedikerede til sagen. Derfor er det en fordel, hvis du kan fortælle, hvorfor du ønsker at være med. Det er også en fordel, hvis du fortæller, hvad du kan bidrage med. Måske er du rutineret motionscyklist, måske har du kontakt til en spændende sponsor, måske er du god til at reparere cykler, skrive blogs eller lave videofilm.

Hvordan er jeg sikker på, at I har modtaget min ansøgning?
Du modtager en kvitteringsmail, når du udfylder vores ansøgningsskema. Hvis du ikke har modtaget en mail, kan den eksempelvis sidde fast i dit SPAM-filter, eller også er du kommet til at skrive din mailadresse forkert. Du kan eventuelt prøve at udfylde skemaet igen.

Er der større chance for at komme med til næste års Tour de Paris, når man har haft søgt før?
Nej. Vi fører ikke statistik over, hvem der har søgt før. Holdkaptajnerne sammensætter det hold, de mener, er bedst ud fra de personer, der har ansøgt om deltagelse det pågældende år.

Er det sandsynligt at både min veninde og jeg kommer med på Team Rynkeby?
Det er svært at sige. Jeres ansøgninger bliver vurderet hver for sig, og I bliver altså ikke vurderet som gruppe.

Er der nogen aldersgrænse for at komme med på Team Rynkeby?
For at deltage på Team Rynkeby skal du være fyldt 18 år – til gengæld har vi ikke nogen øvre aldersgrænse. Aldersgrænsen på 18 år har vi vedtaget, da vi ønsker, at deltagerne skal kunne deltage i det sociale liv på holdet.

Hvor meget skal jeg træne?
Team Rynkeby forventer, at hver deltager har trænet cirka 2.500 km på cyklen inden Tour de Paris.

 

Udstyr

Kan jeg køre på min egen cykel?
Vi tillader kun vores ryttere at køre på en officiel Team Rynkeby-racercykel. Cyklen er en del af pakken, som du køber, når du tilmelder dig Team Rynkeby, og du kan selvfølgelig beholde cyklen efterfølgende.

Kommer der mange ekstra udgifter til udstyr?
Hvis du aldrig har kørt på cykel før, så vil du opleve, at der vil komme en del ekstra udgifter udover deltagerbetalingen. Du får blandt andet brug for cykelsko, cykelbriller samt muligvis noget ekstra cykeltøj til både spinning og vintertræning. Desuden kommer der sandsynligvis en del udgifter til vedligeholdelse af cyklen.

Må jeg beholde cyklen efter turen?
Du køber selv cyklen, og du kan derfor også beholde den efter turen.

  

Tour de Paris

Kører alle hold samlet hele vejen til Paris?
De enkelte hold kører til Paris hver for sig. Nogle af holdene starter dog i de samme byer og følger mere eller mindre de samme ruter til Paris. Men af praktiske og sikkerhedsmæssige årsager kører holdene hver for sig hele vejen til Paris. Holdene mødes først på syvende og sidste etape midt i Paris.

Hvor lang er turen?
Turen fra Danmark til Paris er ca. 1.200 km lang og køres over syv etaper - nogle hold kører dog en prolog dagen før den egentlige start, så disse hold kører i virkeligheden i otte dage. Den korteste etape er omkring 100 km, mens den længste er omkring 200 km. Turens længde afhænger af, hvilken vej det enkelte hold kører.

Hvor hurtigt cykler man?
Team Rynkebys tur til Paris er ikke et traditionelt cykelløb på tid, men en udfordrende motionscykeltur, hvor alle skal kunne være med. Holdene kører normalt med en gennemsnitsfart på omkring 25-27 km/t.


Stil dit eget spørgsmål
Hvis du har andre spørgsmål skal du være velkommen til at kontakte os. Du kan blandt andet skrive dit spørgsmål på Team Rynkebys Facebook-side. Vi svarer i løbet af ganske kort tid.

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram