15,2 mio. kr. til Børnecancerfonden
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 14-09-2013

15,2 mio. kr. til Børnecancerfonden

Team Rynkeby har netop overrakt den største enkeltdonation til Børnecancerfonden nogensinde. 

Team Rynkeby overrakte her til formiddag de penge, som velgørenhedscykelholdets 850 danske deltagere har brugt det meste af et år på at indsamle til Børnecancerfonden. Og for 12. gang er det lykkedes Team Rynkeby at overgå sig selv.

15,2 mio. kr. står der på den check, som kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen overrakte til Børnecancerfondens ambassadør, Bubber, på Torvet i Ringe.

Beløbet er dermed 900.000 kr. højere end den tidligere rekord fra sidste år, og den største donation, som Børnecancerfonden nogensinde har modtaget.

70 procent til forskning
Pengene skal hovedsagligt bruges til at støtte forskning i børnekræft, fortæller Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

- Det er et helt fantastisk resultat, som Team Rynkeby leverer. Det betyder, at vi også det kommende år kan finansiere en stor del af den livsnødvendige forskning, som finder sted på landets børnekræftafdelinger.

Børnecancerfonden bruger størstedelen af sine midler – ca. 70 procent – på at støtte forskning.

- Når forskningen er så vigtigt, så handler det om, at selvom det i dag lykkes at redde fire ud af fem børn, som bliver ramt af kræft, så er kræft forsat den hyppigste medicinske dødsårsag blandt børn og unge. Desuden er der fortsat alt for mange børn, som får alvorlige bivirkning af den intensive behandling, siger Marianne Nielsen.

23 mio. kr. i Norden
Checken til Børnecancerfonden er den anden af i alt tre checks, som Team Rynkeby donerer i år. Team Rynkebys svenske deltagere overrakte i sidste weekend 8,6 mio. svenske kr. til Barncancerfonden i Sverige, og i næste uge overrækkes der ligeledes en check til den finske børnekræftsorganisation, Sylva.

Dermed bidrager Team Rynkeby, som blev startet efter en julefrokost hos Rynkeby Foods A/S i 2001, med godt 23 mio. kr. til kampen mod børnekræft i år.

I 2014 cykler 1.200 personer fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne og Australien til Paris for at samle penge ind til kampen mod børnekræft.

Yderligere oplysninger
Carl Erik Dalbøge, Team Director Team Rynkeby, tlf.: +45 2026 5588
Mikkel Dahlqvist, Communications Manager Team Rynkeby, tlf.: +45 2015 7076

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram