<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 05-06-2019

7. klasse samlede 84.000 kr. ind til kræftramte børn

”Børn hjælper børn”, var sloganet, da eleverne fra 7. Klasse på Slangerup Skole afdeling Kingo den 23. maj trak i cykeltrøjerne og stod klar på Rådhuspladsen i Slangerup.

Her skulle de være med til at afvikle det lokale velgørenhedscykelløb ’Tour de Slangerup’, som i mange måneder havde fyldt stort i børnenes hverdag.

De havde nemlig valgt, at de i deres valgfag ’Innovation og Entreprenørskab’ ville arbejde med at nytænke og markedsføre netop denne begivenhed, hvor enhver indsamlet krone går ubeskåret til Børnecancerfonden.

- Der var kæmpe begejstring blandt ungerne til at beskæftige sig med netop denne begivenhed. Tour de Slangerup var noget, som børnene allerede kendte til og ideen med at få undervisning samtidig med, at de kunne hjælpe andre børn. Og tanken om faktisk at se gavn af deres arbejde var de helt vilde med, siger elevernes lærer Jens Fisker Mikkelsen.

Eleverne gjorde en forskel
Brugen af den lokale begivenhed i undervisningsregi er nemlig en helt ny idé, som Jens Fisker Mikkelsen selv fik.

Han kontaktede derfor de lokale kræfter bag Tour de Slangerup og delte hans tanker. Blandt de erhvervsdrivende i Slangerup og Team Rynkeby København, der traditionelt arrangerer løbet var ideen en kærkommen tilføjelse i arrangeringen af Tour de Slangerup.

- Eleverne har gjort et fuldstændig fantastisk stykke arbejde. Vi samlede i alt 84.000 kr. ind, og der er ingen tvivl om, at elevernes nytænkning med video-markedsføring på Facebook og en ny ”gå-rute”, der skulle gøre det muligt for endnu flere at deltage, er grunden til, at vi i år har slået rekord og indsamlet mere end nogensinde før, siger Kenneth Johansen, Team Manager for Team Rynkeby København.

Initiativ øgede indsamlingen
Mere end 400 mennesker deltog i Tour de Slangerup – heriblandt 75 tilmeldte på den nye gå-rute, som eleverne havde opfundet.

Netop dette bekræftede altså elevernes idé om, at ikke alle havde mulighed for at cykle – alene tilmeldingerne til gå-ruten bidragede med 7.500 kr. mere til indsamlingen. 

For børnene var der ingen tvivl om, hvad de mente om oplevelsen – de synes nemlig, at de var heldige at de kunne være med.

Som en ekstra tak for deres hårde arbejde, er eleverne blevet inviteret til at cykle forrest sammen med Børnecancerfondens ansatte og repræsentanter fra Rådhuspladsen i København til Rigshospitalet, sammen med mange hundrede Team Rynkeby ryttere når startskuddet til dette års Paris-tur lyder den 29 juni 2019. 

Det har eleverne takket ja til – og selvom de ikke har valgfaget næste år, så håber de, at en ny klasse kan få muligheden for at være børn, der hjælper børn.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram