7. klasses elever arrangerer cykelløb til fordel for Børnecancerfonden
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 21-05-2019

7. klasses elever arrangerer cykelløb til fordel for Børnecancerfonden

20 elever fra 7. årgang på Slangerup Skole har som en del af valgfaget ’Innovation og Entreprenørskab’ været med til at genopfinde velgørenhedscykelløbet Tour de Slangerup, der finder sted torsdag aften.

Formelt er der ikke tale om en eksamen.

Men der mindst lige så meget på spil for 20 elever fra 7. årgang på Slangerup Skole afd. Kingo, når Tour de Slangerup afvikles torsdag aften kl. 18-19.

Eleverne har som en del af undervisningen i valgfaget ’Innovation og Entreprenørskab’ været med til at genopfinde velgørenhedsløbet, der afvikles til fordel for Team Rynkeby Fondens indsamling til Børnecancerfonden.

Torsdag aften får eleverne svar på, om deltagerantallet bliver så højt, at de når deres mål om at indsamle 50.000-70.000 DKK til Børnecancerfonden.

- Formålet med faget er at få unge mennesker til at interessere sig for nytænkning og helt konkret få dem til at involvere sig virksomheder i lokalsamfundet og være med til at løse en problemstilling, siger elevernes lærer, Jens Fisker Mikkelsen.

- Eleverne skal bruge deres viden til at ændre noget ude i virkeligheden - i dette tilfælde sikre at Tour de Slangerup bliver en succes.

Idéer til virkelighed
Det er femte gang, at Tour de Slangerup afvikles til fordel for Børnecancerfonden som et samarbejde mellem lokale erhvervsfolk i Slangerup og deltagerne på Team Rynkeby København.

Valgfagseleverne er indgået i styregruppen på lige fod med de øvrige medlemmer med det formål at være med til at genopfinde løbet og sikre et større overskud til Børnecancerfonden.

- Man hører tit om unge mennesker, der ikke bidrager. Og her har vi så nogle unge mennesker, der på eget initiativ går helhjertet ind i et samarbejde med lokalsamfundet om at lave en stor lokal event til fordel for alvorligt syge børn. Eleverne er vokset igennem hele forløbet. De har virkelig oplevet, at hvis man tager noget seriøst, så bliver man også taget seriøst, og mange af deres idéer er blevet direkte implementeret i løbet i år, siger Jens Fisker Mikkelsen.

Stort engagement
Eleverne er blandt andet udviklet idéen om at udvide cykelløbet fra at have to cykelruter (hurtigruten og familieruten) til nu også have en gå-rute. Det har eleverne gjort for at gøre det muligt for flere at deltage i løbet – også selvom man måske ikke er så komfortabel på en cykel.

Derudover er eleverne primusmotor på at lave materiale til promoveringen af eventet, herunder video med interviews af de lokale erhvervsdrivende, og hvorfor de støtter op om eventet.

- Nogle af videoerne er kommet ud til 5.000-6.000 mennesker og har været af så god kvalitet, at det lokale Team Rynkeby København også har delt videoerne, og tilbagemeldingen fra styregruppen er, at man aldrig tidligere er lykkedes med at skabe så meget lokal bevågenhed om arrangementet, siger Jens Fisker Mikkelsen, der kun har ros til sine elever.

- Sidste lørdag havde vi et arrangement i Slangerup, hvor det lokale Team Rynkeby-hold cyklede forbi. Arrangementet var valgfrit, da det lå på en lørdag. Alligevel kommer 16 ud af 20 elever. Det viser lidt om, hvor engagerede eleverne er i det her, siger han.

Hvis du har lyst til at hjælpe eleverne med at gøre Tour de Slangerup til en succes, så kan du tilmelde dig løbet her – eller på dagen fra kl. 17.
 

Eventet består af tre cykelruter

Familieruten: 1,5km
Hurtigruten: 3km
Gåruten: 0,9km

Løbet foregår på en af de tre ruter – og det handler om at se, hvor mange runder man kan nå på en time. Indsamlingen af penge foregår ved et tilmeldingsgebyr.

Privatperson: 100 DKK pr. deltager
Virksomheder: 1.000 DKK pr. hold + 100kr. pr. deltager

Man har yderligere mulighed for at samle endnu flere penge ind, ved at finde sig én eller flere sponsorer, som vil støtte en med et beløb pr. kørt kilometer.

Se en af elevernes videoer her:

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram